Vrhunski 3x3 košarkaši iz nekoliko zemalja oduševili Osječane

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 09:17

Na istoku Hrvatske održan je novi turnir iz Pro 3x3 Tour serije.

Košarkaški spektakl PRO 3x3 Tour, koji predstavlja kombinaciju sporta, edukacije i zabave, ponovno je, kao i prošle godine u drugoj polovici lipnja, posjetio Osijek. Osječki je turnir odigran protekloga vikenda, u petak i subotu (23. i 24. lipnja), ponovno na glavnom gradskom Trgu Ante Starčevića, a u dva dana uživo je na tribine i prostor oko igrališta privukao nekoliko tisuća Osječana te hrvatskih i inozemnih gostiju Grada na Dravi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon tri jadranske destinacije - Hvara, Trogira i Umaga - PRO 3x3 Tour 2023., serija međunarodnih turnira u 3x3 košarci, imao je slavonsku mini-turneju jer je netom prije Osijeka natjecanje održano i u Vinkovcima (21. i 22. lipnja). Osječki je turnir okupio niz snažnih i iskusnih ekipa iz nekoliko europskih zemalja, uključujući naravno i Hrvatsku pa je brojna publika dva dana mogla uživati u sjajnim potezima 3x3 košarkaških majstora. U velikom finalu u glavnoj Senior Elite kategoriji, odigranom u subotu navečer (25. lipnja) na kraju je slavila momčad Zagreb 3BL koja je rezultatom 18:15 nadvisila suparnike iz ekipe Partizan (Srbija) i osvojila vrijednu novčanu nagradu od 2.000 eura. Pobjednička momčad nastupila je u sastavu: Demian Balaško, Stanko Kujundžić, Dean Popović i Leon Tomić. Drugoplasiranoj ekipi pripao je iznos od 800 eura, a treće mjesto i nagradu od 400 eura u seniorskoj konkurenciji zaslužila je ekipa Aluplastik Živinice (Bosna i Hercegovina). Prije toga, u također iznimno kvalitetnoj juniorskoj U-19 konkurenciji, pobjedu je odnijela ekipa 3x3 Laćarak iz Srbije koja je u završnom dvoboju bila bolja od domaćina iz momčadi KA Osijek.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Osječki turnir odlikovali su bogati popratni sadržaji, osobito u zabavnom i edukativnom dijelu. Mnogi mlađi i stariji gledatelji tijekom oba dana turnira su se između utakmica okušali u šutiranju dvica i slobodnih bacanja te drugim igrama, a najbolji su osvojili vrijedne nagrade sponzora i donatora. Drugoga dana u poslijepodnevnim satima prvo je organiziran već tradicionalni Kids Day, u sklopu kojega su održane edukativne radionice o osnovama i pravilima 3x3 košarke, natjecanja u šutiranju dvica i slobodnih bacanja, međusobni ogledi na pravom 3x3 igralištu i drugo. Gledatelje su svojim odličnim nastupima zabavili Plesni studio Illusion i Dance studio Tribe, kao i mlada osječka pjevačica i plesačica Noelle.


Cijelim je događajem iznimno zadovoljan bio Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3x3 Toura 2023. “Dvodnevni osječki turnir čak je nadmašio naša očekivanja koja su nakon prošlogodišnjeg odličnog turnira u Osijeku bila visoka. Posebno bih u ime organizatora pohvalio veliku ponudu popratnih sadržaja, a našim lokalnim partnerima - osobito Gradu Osijeku, Turističkoj zajednici grada Osijeka i košarkaškim savezima grada Osijeka i Osječko-baranjske županije - zahvaljujem na velikom uloženom trudu. Drago mi što smo u najvećem slavonskom gradu pokrenuli ovu odličnu 3x3 priču koja, se, vidljivo je, sve više prima i među djecom i mladima. Stoga vjerujem da ovaj sport ima svijetlu budućnost, ne samo u Osijeku", rekao je Ivan Paić u ime glavnog organizatora, Udruge PRO 3x3.

Samo riječi hvale ima i Ivan Matančić, predsjednik Košarkaškog saveza Osječko-baranjske županije, koji je i uručio nagrade i priznanja najboljima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. “Dva dana u Osijeku gledali smo vrhunsku 3x3 košarku u sklopu PRO 3x3 Toura. Drago mi je da su građani Osijeka, a i susjednih županija prepoznali prošlogodišnji turnir i 3x3 košarku kao novi urbani i olimpijski sport čija energija i atraktivnost plijeni pažnju gledatelja. Isto tako, bilo je lijepo vidjeti velik broj djece u sklopu Kids day, a da mladi Osječani vole basket mogli smo se uvjeriti u sklopu juniorskog U-19 dijela turnira, gdje su dečki dali sve od sebe te na terenu pokazali da u budućnosti grad Osijek može računati na dobre rezultate u 3x3 košarci."

Podsjetimo, druga sezona PRO 3x3 Toura do 12. kolovoza 2023. održava se na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske, a osječkim turnirom, petim po redu, ovogodišnje je izdanje stiglo do svoje polovice. Sada slijedi kratka stanka, a potom će glavni hrvatski grad Zagreb 14. i 15. srpnja 2023. biti šesta postaja ove 3x3 karavane.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FIBA 3x3PRO 3x3 Tour

Ostale Vijesti