Jayne Kamin-Oncea-Imagn Images
Jayne Kamin-Oncea-Imagn Images

VIDEO Zubac najavio NBA sezonu: “Čeka me uloga koju imam u reprezentaciji”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 12:20

Stasitog centra očekuje veća uloga u napadu

Hrvatski centar Ivica Zubac produljio je tijekom ljeta ugovor s Los Angeles Clippersima na još tri godine za 58,6 milijuna dolara. S produljenjem ugovora, Zubcu je zajamčeno 70 milijuna dolara do 2028. i time je naplatio igre iz prošle sezone, kada je imao prosjek od 11,7 poena uz 64,9 posto šuta iz igre te 9,2 skoka i 1,2 blokade u 68 utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Novu sezonu najavio je na Media Dayu Clippersa, službenom početku priprema za novu sezonu.

"Produženje ugovora znači puno, u Los Angelesu sam od početka u NBA-ju, a s Clippersima od 2018., tako da se osjećam kao kod kuće", rekao je Zubac, kojeg očekuje veća uloga u novoj sezoni nakon odlaska dvije velike zvijezde - Paula Georgea u Philadelphia 76erse, odnosno Russella Westbrooka u Denver Nuggetse.

"Očekujem veću ulogu napadački, radeći ono što sam radio i prije u "postu", to je nešto što što mogu raditi i više. Trebam biti strpljiv kada dobijem loptu i koristiti svoju snagu i horog šut", kazao je Zubac te dodao:

"Defanzivno, želim nastaviti raditi sve što smo dobro radio dosad, štititi reket i biti jak na skoku. Želim općenito i biti agresivniji, kažnjavati "mismatch" i tražiti loptu kada je to potrebno."

Govorio je i o jačoj suradnji na terenu s Jamesom Hardenom.

"Puno se veselim tome, bio sam sretan kad je dobio novi ugovor. Lani smo dobro funkcionirali, puno smo radili nakon treninga. Mislim da ćemo ove sezone napraviti idući korak, prošla sezona puno nam je pomogla."

Očekuje ga proširena uloga u napadu. Odgovorio je kako se pripremao za tu ulogu.

"Pripremao sam se za nju cijeli život. Uvijek sam imao vjere u svoju napadačku igru, uvijek sam znao zabijati s posta, ali prošlih godina za to nije bilo puno prilike jer smo imali puno igrača koji su bili prioritet i to je normalno. Ove godine uloga će biti veća, već sam dugo spreman za nju. Tako igram u reprezentaciji, igram više na postu, često sam s loptom i puno toga ide preko mene. To mi je puno pomoglo da se pripremim za sezonu, bit ću spreman."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica ZubacNBALos Angeles Clippers

Ostale Vijesti