Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

VIDEO Brunson vodio Knickse do treće pobjede, prvaci u potpunosti okrenuli seriju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 08:01

Odigrane pete utakmice dva konferencijska polufinala.

New York Knicksi u tekućem playoffu imaju učinak od 5-1 u svojem Madison Square Gardenu. Sinoć su s uvjerljivih 121-91 svladali Indianu Pacerse i došli na korak do konferencijskog finala. Najefikasniji kod Knicksa ponovno je bio fantastični Jalen Brunson koji je ubacio 44 poena (šut 18/35) uz sedam asistencija i četiri skoka. Brunson je praktički odigrao napadačku simultanku, a pomoć je imao u Joshu Hartu koji je zbacio 18 uz 11 skokova i tri asistencije, a sjajnu skakačku utakmicu zabilježio je Isaiah Hartenstein koji je uz sedam poena uhvatio čak 17 lopti i pridodao pet asistencija. S druge strane Pacersi su napadački prilično podbacili. Pascal Siakam je ubacio 22 uz osam skokova i dva asista, Myles Turner 16 uz pet skokova, a Tyrese Halliburton 13 uz za njega skromnih pet asistencija. Serija sada seli u Indianu.

Denver Nuggetsi nadoknadili su 0-2 u seriji protiv Minnesote Timberwolvesa i sada su stigli na korak do prolaska u konferencijsko finale. I treću utakmicu u nizu Nuggetse je do pobjede vodio Nikola Jokić koji je u današnjoj 112-95 pobjedi na domaćem parketu zbacio 40 poena uz 13 asistencija, sedam skokova, dvije ukradene lopte i blokadu. Solidni su bili Kentavious Caldwell-Pope i Jamal Murray koji su ubacili svaki po 16 poena. U redovima Timberwolvesa Rudy Gobert ostvario je double-double učinak (18p, 11s, 3a, 2ul, 2bl), a najefikasniji je bio Karl Anthony Towns s 21 poenom, šest skokova, četiri asista i dvije ukradene lopte. Anthony Edwards pucao je 5/15, ubacio je 18 poena uz osam asistencija i četiri skoka. Za poravnanje u seriji i majstoricu Timberwolvesi će ipak morati odigrati dosta bolju utakmicu u Minnesoti.

Večeras se igra četvrta utakmica između Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa (Boston može izboriti finale konferencije) te peta između Dallas Mavericksa i Oklahome City Thundera (2-2 u seriji).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

NBA, 14. svibnja

New York Knicks - Indiana Pacers 121-91 (3-2)

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 112-95 (3-2)



Tagovi

NBANew York KnicksJalen BrunsonDenver NuggetsIndiana PacersMinnesota TimberwolvesNBA doigravanje

Ostale Vijesti