Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

VIDEO Briljantni Kanađanin nadigrao Dončića i Irvinga, OKC poravnao seriju!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 14.05.24. | 08:19

Na Istoku Boston lagano plovi prema finalu

Puno stvari je otišlo u krivom smjeru za Dallas u četvrtoj utakmici polufinala Zapada. Primjerice, Luka Dončić i Kyrie Irving iskombinirali su skromnih 27 poena, s tim da je prvospomenuti imao priliku na deset sekundi do kraja izjednačiti utakmicu s linije penala. Slovenski superstar je promašio prvo, savršeno se uklopivši u očajnu šutersku večer košarkaša Dallasa koji su s linije slobodnih bacanja gađali 12/23. S druge strane, Oklahoma je imala 23 od 24 i na koncu je poravnala seriju na 2-2 pobjedom 100-96.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Moramo raditi na svojim slobodnim bacanjima. Gađali smo 52 posto. To je neprihvatljivo“, komentirao je Dončić, a koji ima velikih problema s penalima u ovoj seriji.

U Dallasu se udaraju nogom u stražnjicu i zbog činjenice da su odradili jednu od ponajboljih defenzivnih partija sezone: OKC su ograničili na 38 posto šuta iz igre, zabilježili su franšizno rekordnih 13 blokada, a rano u drugom poluvremenu imali i 14 poena viška na svojoj strani. A onda je napad momčadi Jasona Kidda odjednom iščeznuo s parketa.

Oklahoma je na tri i pol minute do kraja povela 89-86 i do kraja se više nije osvrtala.

Drugu utakmicu zaredom najefikasniji u redovima Dallasa bio je P.J. Washington koji je OKC-u stavio 21 poen, a ovog puta je Irving bio taj koji je napadački ostao nedorečen s devet poena. Dončić možda nije bio toliko u poenima, stavio ih je 18, ali je ugrabio 12 skokova i podijelio 12 asista.

Obrambeno, Dereck Lively i Derrick Jones Jr. su imali po četiri blokade i odradili su fino prvo poluvrijeme, da bi onda u trećoj četvrtini ponestalo obrambene agresije, što je, u kombinaciji s napadačkom sterilnošću, dalo priliku Oklahomi da se sasvim približi, uhvati momentum i pripremi si konačnu pobjedu.

A onda su utakmicu u svoje ruke preuzeli Shai Gilgeous- Alexander i Chet Holmgren i odveli OKC do značajne pobjede. Prvi je zabio 34 poena, drugi 18, dok je sjajan na oba kraja parketa bio Luguentz Dort koji je stavio Dallasu 17.

„Nema ništa ugodno u utakmicama doigravanja. Mislim da je u ovom ogledu bilo ključno to što smo izdržali njihove 'udarce' u početnom dijelu utakmice i što smo uspijevali držati rezultatski priključak u momentima njihove dobre igre. U posljednjoj četvrtini smo napadački proigrali“, rekao je nakon utakmice trener OKC-a Mark Daigneault.

A serija sada seli u Oklahomu. Dallas je imao veliku priliku stići do prednosti, no sada je prednost na mladoj momčadi OKC-a. Žele li Mavericksi slaviti u petoj, sasvim je jasno što moraju raditi. Za početak, podignuti postotak šuta, posebno Dončić koji je sinoć šutirao 6/20 iz igre, a ta tri poena 2/9, a ništa puno bolji nije bio ni Irving (šut 4/11) koji je ispucao tek dvije (!) trice od kojih niti jedna nije prošla kroz obruč.

Dvojac je kombinirano bio na gotovo 60 poena u osnovnom dijelu sezone, a u ovoj seriji je na 37, s tim da Irving čak ni nije drugi najbolji strijelac, nego Washington.

„Na meni i Kyrieju je veliki fokus. Kada obojica pokušavamo prodorom stići do koša, obrana se skuplja na nama, praktički pet ljudi stoji u reketu. I to je bilo teško za nas. Moramo bolje pronalaziti slobodne suigrače“, dodao je Dončić.

Trenutno najbolji igrač serije je Gilgeous-Alexander koji je bacanjima i ubio utakmicu.

„Ovo je vjerojatno najznačajniji utakmica koju sam odigrao u karijeri. Moramo ovako nastaviti“, podvukao je bek OKC-a.

A dodajmo kako je u ranijem terminu Boston slomio Cleveland 109-102 i poveo 3-1 u polufinalu Istoka. Celticse su predvodili Jayson Tatum s 33 poena i 11 skokova te Jaylen Brown s 27 poena i osam skokova. Cavaliersi koji su bili bez usluga najboljeg igrača Donovana Mitchella, su sada u nezgodnoj situaciji, a u porazu je najviše zabio Darius Garland (30 poena).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAOklahoma City ThunderDallas MavericksLuka DončićKyrie IrvingShai Gilgeous-AlexanderBoston CelticsCleveland Cavaliers

Ostale Vijesti