Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports
Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports

VIDEO Boston uz malo sreće i puno dobre igre u velikom finalu, Pacersi pometeni s parketa

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 08:06

Bostonu je ovo drugi finale u posljednje tri godine i 23. u povijesti (18 titula)

Boston je u finalu Istočne konferencije bio veliki favorit, no nije se baš očekivalo da će pomesti Indianu s uvjerljivih 4-0. Doduše, Celticsi su kao i u prethodne dvije runde imali određenu dozu sreće jer Pacersima se ozlijedio najbolji igrač Tyrese Haliburton kojeg nije bilo u posljednje dvije utakmice. Slična stvar se dogodila i protiv Clevelanda kojeg su Kelti isprašili s 4-1, a za koje u zadnje dvije nije igrao ozlijeđeni Donovan Mitchell, dok su Celticsi u prvoj rundi slomili Miami s 4-1, a za koji nije igrao Jimmy Butler.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istini za volju, ishod bi bio isti, ali Boston bi imao itekako više posla nego što ga je imao do sada.

A Pacersi mogu i sebe kriviti za metlu u finalu. Prva utakmica im je iscurila kroz prste, kao i ova posljednja. Naime, Boston je do pobjede u Indianapolisu došao preokretom tek u posljednjoj četvrtini utakmice u kojoj je imao zaostatak tijekom cijelog drugog poluvremena, a na nepunih šest minuta prije kraja bio je na minus osam. U posljednje tri i pol minute postignuto je tek sedam poena, kojima je Boston od 98-102 stigao do pobjede.

Jayson Tatum je smanjio na 100-102 zakucavanjem, da bi Jaylen Brown izjednačio na 102-102 na 2:40 minute do kraja. Na koncu je susret prelomio Derrick White koji je stavio tricu za 105-102. Imali su Pacersi napad za izjednačenje, ali trica Andrewa Nembharda nije prošla kroz obruč.

„Derrick je pogodio sjajan šut. Stalno radimo na tom čitanju igre. Prije te akcije rekao sam mu da bude spreman i on je pogodio važan šut koji nas je odveo u veliki finale“, hvalio je suigrača MVP finala Istoka Jaylen Brown koji je bio najbolji strijelac utakmice s 29 poena. Dodao je i šest asistencija. Tatum je ubacio 26, uz 13 uhvaćenih lopti i osam asistencija. U posljednjoj utakmici sezone za Pacerse istaknuo se Nembhard s 24 poena i 10 asistencija. Pascal Siakam dodao je 19 uz 10 skokova.

Bostonu je ovo drugi finale u posljednje tri godine i 23. u povijesti (18 titula). Celticsi sada čekaju protivnika između Dallasa i Minnesote, a na Zapadu Mavericksi vode s 3-0. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBA finaleNBABoston CelticsIndiana Pacers

Ostale Vijesti