David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

VIDEO Boston Celticsi osvojili rekordni NBA naslov

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 08:01

Košarkaški rekorderi pobjegli su najvećem rivalu Lakersima za jednu titulu više.

Košarkaši Boston Celticsa sinoć su svladali Dallas Maverickse sa 106-88 i time stigli do 4-1 pobjede u finalu NBA lige, ujedno i svojeg 18. naslova u povijesti. Celticsi su sada sami na vrhu vječne ljestvice NBA prvaka, s titulom više od Los Angeles Lakersa (17), dok je Dallas ostao na jednom naslovu, iz 'ere' Dirka Nowitzkog 2011.

(VIDEO - Arena Sport)

Nakon što su Mavericksi u četvrtoj utakmici uvjerljivo slavili i spriječili 'metlu', Celticsi u svojem Boston Gardenu nisu ništa prepustili slučaju i pred domaćim navijačima potvrdili su rekordnu titulu. Dvoboj je, praktički, bio riješen do poluvremena. Celticsi su na odmor otišli s prednosti od 21 razlike, a Dallas u nastavku nije imao snage za preokretom.

Junak dvoboja bio je Jayson Tatum koji je ubacio 31 uz 11 asistencija, osam skokova i dvije ukradene lopte, a sekundirali su mu MVP finala Jaylen Brown s 21 poenom, osam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte te Jrue Holiday koji je ubacio 15 uz 11 skokova i četiri asista.

Maverickse je u igri donekle držao Luka Dončić s 28 poena (šut 12/15, 2/9 za tri poena), 12 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopet, a podbacio je Kyrie Irwing koji je šutirao 5/16 i na kraju zbacio 15 poena uz devet asistencija i tri skoka.

MVP-jem finala proglašen je Celticsov Jaylen Brown koji je u finalu imao prosijek od 20.8 poena, 5.4 skoka, 5 asistencija i 1.6 ukradenih lopti po utakmici.

"Ovo je bila timska pobjeda. Ovu nagradu posvećujem bratu, ali i suigraču Jaysonu Tatumu. On je bio uz mene cijelim putem. Zahvalan sam svima na svakom momentu, svakoj prilici. Nikada nisam spuštao glavu", rekao je nakon dvoboja oduševljeni Brown.

Celticsi su na kraju potpuno zasluženo osvojili naslov. Bili su najbolja momčad redovnog dijela sezone, a u doigravanju su bili briljantni. Miami Heat, Cleveland Cavalierse i Dallas Maverickse izbacili su s 4-1 u pobjedama, a u finalu Istoka 'pomeli' su Indianu Pacerse s 4-0. Dakle, u playoffu su imali učinak od 12 pobjeda i tek tri poraza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boston CelticsNBADallas MavericksNBA doigravanje

Ostale Vijesti