REUTERS/Amr Alfiky
REUTERS/Amr Alfiky

VIDEO Američki superstarovi izbjegli povijesnu blamažu, LeBron zabio za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 08:30

Pred izbornikom Kerrom je očito još jako puno posla

Trebala je to biti utakmica za dizanje samopouzdanja, da se američki superstarovi raspucaju i do vrha napune koš simpatičnog protivnika. A na koncu je jedva izbjegnuta blamaža.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Košarkaška selekcija SAD-a je, naime, uoči Olimpijskih igara odradila u Londonu ogled s Južnim Sudanom kojeg je, ne biste vjerovali, pobijedila tek s pola koša razlike, 101-100.

Imao je Južni Sudan prednost od 58-44 na poluvremenu, kasnije je to naraslo i na plus 16, i tu prednost su autsajderi održavali do kraja treće četvrtine. SAD se zatim uozbiljio, serijom 18-0 stižu do prednosti od plus sedam. Međutim, Južni Sudan se nije dao i tricom Mariala Shayoka 20 sekundi prije kraja došli su do poena prednosti. U idućem napadu LeBron James je uzeo loptu u svoje ruke i prodorom vratio Amerikancima prednost.

Južnom Sudanu je ostalo osam sekundi povijesni podvig. Imali su Južnosudanci zicer za pobjedu, ali Carlik Jones nije uspio zabiti.

Najbolji u redovima SAD-a bio je upravo James koji je zabio 25 poena za 23 minute . Južni Sudan je predvodio Shayok s 23 poena. Impresivan je bio i novi igrač srpskog Partizana Jones koji je zabilježio triple double s 15 poena, 11 skokova i isto toliko asistencija.

„Divlja utakmica. Igrali su jako intenzivno. Bilo je lijepo vidjeti naš odgovor. LeBron je imao sjajnu završnicu kada je trebalo“, rekao je Steph Curry nakon pobjede, dok je izbornik Steve Kerr dodao:

„Cijela momčad je bila posramljena na poluvremenu. LeBron nije bio oduševljen kada nije započeo u drugom poluvremenu. Ali imali smo dobru završnicu. Željeli smo mu dati loptu u ruke. Imali smo nekoliko opcija, ali ideja je bila da LeBron ode na polaganje“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

američka košarkaška reprezentacijaJužni SudanLeBron JamesSteve KerrStephen CurryPariz 2024

Ostale Vijesti