Veliki preokret Cedevite i pobjeda protiv euroligaške momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.10.18. | 20:44

18 poena razlike vodili su gosti.

Nevjerojatan preokret Cedevite i najveća pobjeda sezone za hrvatskog prvaka. U maloj dvorani Doma sportova pala je euroligaška Budućnost sa 63:58, a pobjeda je tim vrijednija ako uzmemo u obzir tijek dvoboja. 

Budućnost je otvorila s 10:0 vodstvom, da bi pred kraj prve četvrtine imala rekordnih 18 poena razlike. Vitamini su odigrali napadački očajno poluvrijeme i samo su 20 poena zabili u jednako toliko minuta igre. Na veliki predah otišlo se sa +16 u korist Podgoričana, da bi nakon tri četvrtine prednost bila 50:36 u korist gostiju. 

Zagrepčani su u drugoj i trećoj četvrtini odigrali sjajnu obranu, ali u napadu je to bilo veliko mučenje. No, Justin Cobbs, Toni Katić i društvo su proradili u zadnjoj dionici i dobili je s visokih 27:10. Ključnu tricu ubacio je Domagoj Bošnjak kod 58:58, kada je donio prednost svojoj momčadi deset sekundi prije kraja. Kasnije je još Cobbs s dva slobodna bacanja potvrdio pobjedu od 63:58. 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Cobbs s 21 poenom, sjajan je bio Katić s 8 poena i 4 asista, uz odličnu obranu, dok je doprinos na svim stranama terena dao Karlo Žganec s 4 poena, 7 skokova i 4 asista.

Ono što posebno ohrabruje je činjenica da je Slaven Rimac značajnu minutažu dao hrvatskim igračima, a upravo kada su Katić, Žganec, Ramljak i Bajo bili na terenu, igrala se najbolja obrana, momčad je bila osjetno agresivnija i stvarala se rezultatska prednost u korist Cedevite. Nadajmo se da će to biti obrazac za buduće utakmice, jer bez snažne baze domaćih igrača, toliko željeni rezultatski neće se ostvariti.

(foto: Pixsell)


Tagovi

ABA ligaBudućnostJustin CobbsKarlo ŽganecDomagoj Bošnjak

Ostale Vijesti