Velić: Sljedeće sezone gledat ćemo Cibonu bez stranaca

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 21:51

Ljubiteljima Vukova najvažnije je naoružati se strpljenjem...

Trener Cibone Ivan Velić vratio se iz Livna i spreman je za nastavak izazova kao prvog čovjeka struke Vukova. Za narednu sezonu najavio je roster dvostrukih prvaka Europe bez stranaca, što zapravo nije neočekivano s obzirom u kakvoj se financijskoj situaciji klub našao.

„Sad su u pogonu mladi igrači plus neki bez ugovora. Mladi znaju da će samo o njima i njihovom radu ovisiti hoće li se ukrcati na vlak za prvi tim. Svakim danom nam se priključuje sve više igrača. Tu su i Novačić, Ljubičić, Markota, Marić itd. Ovo je idealno vrijeme da rade na poboljšanju i fizičkih i tehničkih sposobnosti. Na tome ćemo i raditi svo ovo vrijeme do kraja šestog mjeseca.“, rekao je za klupsku stranicu.

Ostaje pitanje kapetana Marina Rozića koji se već bio oprostio, navijači su ga već ''prežalili'', no on je nakon nekog vremena ipak odluku stavio on hold s obzirom da ipak ne želi odustati od plana da se od profesionalne karijere i najdražeg dresa oprosti s trofejem.

„Korona nas je naučila da ne razmišljamo više toliko dugoročno tako da o idućoj sezoni još ne razmišljam, ali ćemo raditi kao da će sve biti u  redu i kad dobijemo okviran budžet početi slagati tim. Naravno da ćemo pokušati ostaviti neke igrače od prošle sezone, a neke ćemo vratiti od prijašnjih sezona. Ono što znam je da ćemo pokušati složiti roster bez stranaca. S Rozićem ću razgovarati kad se vrati iz Hercegovine. Rekao sam već kako su ovo posebni uvjeti za nas tako da ćemo pričekati kapetana da se vrati pa da onda donesemo odluku o njegovom statusu. Jedno je sigurno, on je legenda kluba, sve je prošao s klubom i zaslužuje veliki respekt. Bio je plan da se ove godine oprosti uz trofej, ali neka sada uživa u ljetu pa ćemo onda odlučiti što i kako. Što se Bilinovca tiče, on je pravi vojnik, specijalac kojeg svaki zapovjednik želi imati u svojoj postrojbi. No kažem, prerano je još za slaganje ekipe.“, rekao je i pozvao na optimizam.

Kako po pitanju dovršenja ove sezone, tako i po pitanju hrvatske košarke u globalu.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Ivan VelićCibonaABA ligaMarin RozićkoronavirusPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti