foto: Luka Stanzl/PIXSELL
foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Važno pojačanje: Košarkaši reprezentativac se vratio u Cibonu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 19:34

Cibona je ovim potpisom istaknula ambicije za ovu sezonu.

Zagrebačka Cibona objavila je važan potpis - naime, do kraja tekuće sezone za nju će igrati reprezentativni centar Darko Planinić, igrač sa obilnim igračkim iskustvom iz cijele Europe.

Ovaj rođeni Širokobriježanin karijeru je započeo u klubu iz rodnog grada, Širokom, odakle 2012. odlazi u Maccabi.

U Izraelu se nije mnogo zadržao, nego je stigao u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Iduća etapa u karijeri bila je crnogorska Budućnost s kojom je osvojio tamošnji naslov, a dobre je partije pružao i u Eurokupu (10.1 koš, 3.6 skokova). S reprezentacijom odlazi na Olimpijski turnir u Rio na kojem su naši izabranici bili petoplasirana momčad, a on je u pet susreta pridonosio sa 8.4 koša i 5 skokova.

Potom seli u Vitoriju, gdje je s Baskonio igrao final four Eurolige, da bi potom prešao u Gran Canariju i ponovio polufinale, ali u Eurocupu. Potom je igrao FIBA Europe Cup u talijanskom Sassarijem, nakon čega ponovo seli i to u Poljsku, gdje je bio najbolji centar tamošnje lige. Prošlu je sezonu ostvario isti uspjeh igrajući za rumunjsku Cluj-Napocu, za koju je u FIBA Europe Cupu bilježio gotovo 16 poena te pet skokova.

Početkom ove kalendarske godine zaigrao je za Zadar na otvorenom ugovoru.

Svakako da će netko s ovako ekstenzivnim iskustvom biti od koristi odmah, a za reprezentaciju je posebno važno da je Darko u momčadi gdje igra u kontinuitetu, kako bi se od njega na kontinentalnoj smotri naredne sezoni mogli očekivati dobru formu.


Tagovi

Darko PlaninićCibona

Ostale Vijesti