Važna pobjeda Cedevite: Do kraja više ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.02.16. | 09:18

Košarkaši Cedevite u 23. su kolu regionalne ABA lige u gostima svladali Union Olimpiju sa 91:84.

Zagrepčani su 17. slavljem u regionalnoj ligi ove sezone zadržali drugo mjesto, ali nije im bili nimalo lako.

Cedevita slavila u Sloveniji, Cibona pala protiv Mega Leksa

Bila je to teška utakmica. Prvo poluvrijeme smo obrambeno odigrali dosta loše. Napadački se tu nije moglo ništa prigovoriti jer zabiti 50 poena nije laka stvar, no primili smo neke glupe koševe, iako mogu reći da je i njih dosta dobro išao šut i zabili su neke šuteve preko ruke. Znali smo da ne možemo tako nastaviti i da ćemo, ako primimo 90-100 poena, teško izvući ovu utakmicu. Na našu sreću, sa zonom smo napravili dosta posla i oni su u zadnjoj četvrtini promašili dosta šuteva. Danas smo jednostavno znali kako zatvoriti utakmicu“, rekao je nakon važne pobjede bek Cedevite Fran Pilepić, naglasivši koliko im je bilo važno da zadrže drugo mjesto uoči doigravanja ABA lige.

Apsolutno želimo drugu poziciju i prednost domaćeg terena u playoffu. Znamo da do kraja više ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu. Kao da smo u prvom poluvremenu malo zaboravili na taj podatak jer nismo dali sve od sebe u obrani i nedostajalo nam je energije. No, tu energiju i inat pronašli smo u zadnjoj četvrtini i to je bila prava slika kakvu moramo prikazivati i u nastavku sezone“.

Cedevita je u Ljubljani igrala bez ozlijeđenih Luke Babića, Luke Žorića i Marka Arapovića, a utakmica je cijelo vrijeme bila u egalu. Prvo je poluvrijeme završeno s 50:50, a u zadnjih 10 minuta s vodstvom 71:68 ušli su domaćini.

Mislim da smo dobro počeli utakmicu, no drugom poluvremenu smo pali u koncentraciji i energiji. Cedevita je to iskoristila, došla do dvoznamenkaste prednosti i na kraju zasluženo izborila pobjedu. Mislim da je glavni razlog za poraz naša slaba obrana jer na domaćem parketu primili smo 91 poen“, rekao je nakon utakmice Sava Lešić, koji je za domaćine ubacio 14 koševa.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

košarkaFran PilepićUnion OlimpijaABA ligaCedevita

Ostale Vijesti