Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Utakmica za Dražena: Spektakl u Areni Zagreb za legendarnog kapetana

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 08:01

Večeras od 20 sati će se u Areni naći ponajveće NBA i euroligaške košarkaške zvijedze

Šezdeset godina od rođenja neprežaljenog Dražena Petrovića, obilježava se spektakularnom košarkaškom utakmicom u rasprodanoj Areni Zagreb.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na impozantnom staklenom terenu koji će prvi put biti postavljen u Hrvatskoj, u Areni Zagreb na memorijalnoj utakmici zaigrat će hrvatska košarkaška reprezentacija te Tim Dražen sastavljen od europskih zvijezda.

Sjajni Mario Hezonja predvodi Hrvatsku, dok će Shane Larkin predvoditi ponajbolje europske košarkaše.

Za hrvatsku reprezentaciju igrat će Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković, dok će u "Timu Dražen" biti Marcelinho Huertas, Shane Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andre Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Shengelia, Dyshawn Pierre, Walter Tavares, Mathias Lessort i Boban Marjanović.

U čast Dražena, okupit će se i velik dio hrvatske košarkaške reprezentacije iz 1992. godine koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni i još jednom odati počast svom suigraču i kapetanu s kojim su ostvarili jedan od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha.

Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL

Za Hrvatsku su tada u Barceloni uz Dražena Petrovića igrali Vladan Alanović, Franjo Arapović, Danko Cvjetičanin, Alan Gregov, Arijan Komazec, Toni Kukoč, Aramis Naglić, Velimir Perasović, Dino Rađa, Stojko Vranković i Žan Tabak.

Povrh toga, otkrio je Aleksandar Petrović, prva točka na otvaranju programa je NBA petorka.

„Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Goran Dragić, Dario Šarić i Ivica Zubac će otvoriti memorijalnu utakmicu“, ističe Petrović.

Inače, cijeli spektakl će trajati oko dva i pol sata, a prijenos će biti na HTV 2.

Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dražen PetrovićBiserka PetrovićAleksandar PetrovićHrvatska košarkaška reprezentacijaMario HezonjaDario ŠarićBojan Bogdanović

Ostale Vijesti