Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Uniksu nije pomogla niti nova zaokružena partija Hezonje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 22:17

Hrvatski je košarkaš zabio u porazu od Monaca 20 poena

I dalje se Uniks iz Kazanja Velimira Perasovića i Marija Hezonje muči u konkurenciji euroligaškog društva. Ovog puta je ruski klub izgubio na gostovanju kod Monaca rezultatom 79-76. Iako su na ulasku u posljednje dvije minute nakon uspješnih penala Johna Browna stigli samo na pola poena minusa (74-73), lošim odlukama u završnici utakmice Uniks je propustio izbjeći poraz.

Nakon što je Monacov Leo Westerman promašio tricu, Mario Hezonja je napravio faul u napadu, Monaco je preko Willa Thomasa podignuo na 76-73. Nakon minute odmora Uniks je dobio novu priliku za pobjedu ili produžetak, ali novom izgubljenom loptom Monaco je upisao i 13. pobjedu u Euroligi, dok je Uniks sada na omjeru 13-12. Veći problem je što je Perasovićev sastav zabilježio tek jednu pobjedu u posljednjih šest utakmica.

No, navijače hrvatske košarke može radovati nova all-round partija Hezonje. Dubrovački je košarkaš Monacu za 37 minuta na parketu ubacio 20 poena (šut za dva 4/9, trice 3/7), čemu je pridodao i osam skokova te pet asistencija. Hrvatski košarkaš je bio najefikasniji igrač svog sastava, a dobrog sekundanta je imao u Brownu koji je utakmicu završio sa 16 poena i osma skokova.

Monaco je predvodio playmaker Mike James s 25 poena (šut za dva 4/9, trice 3/11), a dodao je svom učinku i jedan skok te sedam asista.

U idućem euroligaškom kolu, 27. po redu, na rasporedu je okršaj dvojice hrvatskih trenera – Perasovićev Uniks će već za dva dana gostovati u Vitoriju kod Baskonije Nevena Spahije. Monaco će pak u idućem kolu igrati protiv Fenerbahçea na svom parketu.



Tagovi

Mario HezonjaVelimir PerasovićUnics Kazan

Ostale Vijesti