firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

UNICS na krilima Hezonje pobijedio Real, Zenit i Efes uvjerljivi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.10.21. | 20:59

Nastavljeno je sedmo kolo košarkaške Eurolige

Dok se nogometaši tek spremaju za klupsko-reprezentativni maraton koji počinje sutra, košarkaši su već danas imali pune ruke posla jer je nastavljeno sedmo kolo Eurolige. Prva od pet današnjih utakmica je pripala košarkašima Rubina i Reala, a nas je najviše zanimalo kako će Velimir Perasović i Mario Hezonja proći protiv favorita iz Španjolske.

U napetom susretu koji je u prvom dijelu uglavnom prolazio uz vodstvo domaćina samo da bi se u trećoj četvrtini Real vratio na krilima sjajnog Tavaresa, slavio je na kraju UNICS rezultatom 65:58! Hezonja je bio jedan od najboljih na parketu. Utakmicu je završio s 13 poena, 8 skokova i jednom asistencijom za 27 minuta što je proveo na terenu.

Sjajno je igrao Mario od samog početka na poziciji krila. Već se u prvoj četvrtini jasno vidjelo kako će se Real u najboljem slučaju dobro pomučiti da bi došao do eventualne pobjede u Rusiji, UNICS je imao odgovor na napade favoriziranih Španjolaca a jedan od ključnih trenutaka susreta je stigao u drugoj četvrtini kada je Hezonja preko jedne “dvojek” i dva slobodna bacanja digao prednost svoje ekipe na +6, što Real u finišu prvog dijela nije uspio prestići.

Kako smo već spomenuli na početku, treća četvrtina je donijela veliki povratak gostiju u vodstvo, Nakon 37-34 sa samog početka treće četvrtine uslijedila je crna rupa domaćih što je Real iskorištavao preko raspoloženih Tavaresa i Yabuselea.

Na kraju je voda otišla na mlin domaćih, fantastična četvrta i posljednja četvrtina je pružila viđeni triler u zadnje tri minute. Koševima Canaana, Vorontsevicha i J.B.Illa, UNICS je napravio 9-0 seriju i upisao pobjedu. Dvorana je malo je reći – otišla u potpuni delirij.

Spomenimo još kako se igralo i St. Petersburgu. Zenit je dugo gubio protiv Baskonije, ali onda je ruski stroj krajem prvog poluvremena ubacio u višu razinu i preokrenuo rezultat u svoju korist. Na kraju su vodstvo postepeno povećavali i posve mirni utakmicu završili uz golemi plus. Konačni rezultat 83:54. Najbolji u redovima domaćina bio je Loyd s 20 poena, 8 skokova i četiri asistencije.

Sličan rasplet i u Turskoj. Branitelji naslova Anadolou Efes dočekali su Kauno Žalgiris i bez ikakvih poteškoća stigli do pobjede. Na kraju je razlika otišla u nebesa, domaćin je ostvario 32 razlike, konačni rezultat 94:60. Naš Kruno Simon je bio raspoložen za Efes, ubacio je 11 koševa, k tome dodao još pet skokova i četiri asistencije u 20 minuta što je proveo na parketu.

Euroliga, 7. Kolo

Četvrtak 28.10

Alba Berlin – Bayern 69:82

Olympiacos – Fenerbahce – 67:65

Maccabi – Barcelona 85:68

Milano – Crvena Zvezda 79:62

Petak, 29.10

UNICS Kazan- Real Madrid 65:58

Zenit – Baskonia 83:54

Anadolou Efes – Kauno Žalgiris 94:60

AS Monaco – CSKA 97:80

Panathinaikos - Lyon 70:84


Tagovi

EuroligaUnics KazanReal Madrid košarkaMario Hezonja

Ostale Vijesti