Newscom Newscom/PIXSELL
Newscom Newscom/PIXSELL

U VTB ligi se krenulo s treninzima: Liga će se nastaviti u ožujku, ali u izmijenjenom formatu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.03.22. | 13:51

Momčadima koje su bile na gostovanjima krajem prošlog tjedna naređeno je da se vrate u domovinu, nakon čega su se u idućim danima rješavala pitanja igrača

Ruskom invazijom na Ukrajinu krenuo je i masovni egzodus stranih igrača iz ruskih košarkaških klubova. Nakon što je situacija eskalirala, uprave klubova su otvorile mogućnost strancima da napuste njihove redove u vrate se u dorne zemlje. Među prvima su to učinili oni najplaćeniji, američki košarkaši pa su tako CSKA i Zenit prvi ostali bez Amerikanaca. Uskoro su to napravili i ostali, uz pokoju iznimku, stoga će rijetko koji američki košarkaš utakmicu okončati u Rusiji.

Iz domaće perspektive, još nije izvjesno hoće li Hrvati na radu u Rusiji napuštati svoje klubove, odnosno hoće li trener Velimir Perasović, pomoćnik Milan Karakaš te košarkaš Mario Hezonja napustiti Uniks. U Rusiji su još i trener Dražen Anzulović (Jenisej Krasnojarsk) te reprezentativac Željko Šakić (Avtodor Saratov).

Ono što se pak moglo doznati je da u Rusiji ne vlada osobita panika, ali da je momčadima koje su bile na gostovanjima krajem prošlog tjedna naređeno da se vrate u domovinu, nakon čega su se u idućim danima rješavala pitanja igrača. Početkom ovog tjedna se nastavilo s treninzima, te kako je i objavljeno iz VTB lige, prvenstvo će biti nastavljeno od 5. ožujka. No, u malo izmijenjenom formatu – Kalev/Cramo je istupio iz VTB lige, dok je Zielona Góra za sada suspendirala svoje iduće tri utakmice. Slijedom toga, svi rezultati Kaleva će se poništiti, dok će se Zielona Góra ovih dana očitovati o svom daljnjem statusu u ligi.




Tagovi

VTB ligaUnics KazanMario HezonjaVelimir PerasovićDražen AnzulovićŽeljko Šakić

Ostale Vijesti