Tužno, ali istinito: Ovi hrvatski košarkaši su trenutno bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 11:10

Košarkaško tržište pojela je kriza i gotovo da je potpuno utrnulo. Kao posljedica, neki hrvatski igrači reprezentativnog renomena trenutno su bez kluba.

Izdanje Sportskih novosti od utorka donosi popis od 15 hrvatskih igrača koji su trenutno bez kluba. S obzirom o kakvim se imenima radi, on nam samo može poslužiti kao indikator stanja u europskoj, regionalnoj i hrvatskoj košarci.

I sâm Miško Ražnatović prije nekoliko je dana dao do znanja kako je u ovom trenutku poduža lista dobrih igrača bez angažmana, a naši košarkaši su u velikom obujmu na njoj prisutni. Ivan Buva, Toni Katić, Marko Arapović, Tomislav Zubčić, Damir Markota, Luka Božić, Nik Slavica, Hrvoje Perić, Paolo Marinelli, Luka Babić, Domagoj Bošnjak, Sven Smajlagić, Ivan Siriščević i Fran Pilepić u ovim trenucima ne znaju čiji dres će nositi u sezoni 2020./2021.

Klubovi su u dubokim financijskim krizama, a mnogi nisu u stanju zadržati dobre igrače upravo iz razloga jer njih treba dobro platiti. Jedan takav je Tomislav Zubčić koji je pod trenerom Draženom Anzulovićem u Eniseju igrao odlično, i u VTB ligi i u FIBA Ligi prvaka.

Ivam Buva igrajući, najviše za turske klubove, pokazao je da je vrlo upotrebljiv centar u europskim okvirima, a trenutno je u fazi iščekivanja angažmana u kineskoj CBA ligi. U državi na razmeđi Europe i Azije dobar je dojam ostavio i Luka Babić, no i atletični krilni igrač trenutno je u neobranom grožđu.

Veteranu Hrvoju Periću istekao je ugovor u Trstu, a trenutno se nalazi u Dubrovniku i pred njim je odluka u kojem smjeru dalje s karijerom, uzevši u obzir na to u kojoj se fazi nalazi. Damir Markota još 2019. bio je MVP finala PH, a sad traži angažman nakon odrađene sezone u Mornaru iz Bara. Spominjao se Split koji je produžio s Pavlom Marčinkovićem.

Žuti se također zanimaju za Nika Slavicu, isto vrijedi za Goricu i Sesara, ali nagađa se da se igrač nada inozemnom angažmanu. Sven Smajlagić je u minulom periodu, poput Markote, trenirao s Cibonom početkom ljeta, no i on je u fazi isluškivanja. Toranj je napustio i Toni Katić, a trenutno je bez ugovora između ostalog jer je odbio ponude iz Rumunjske i Estonije. Trenutno je bez ugovora i Mario Delaš, nekad najbolji mladi igrač svijeta…

(foto: Goran Stanzl/Pixsell)


Tagovi

Marko ArapovićSven SmajlagićHrvoje PerićNik SlavicaPaolo MarinelliDomagoj BošnjakLuka BabićToni KatićIvan BuvaugovorTomislav ZubčićDamir Markotahrvatski košarkaši

Ostale Vijesti