Filip Brala/Pixsell
Filip Brala/Pixsell

Toni Prostran razvaljuje u novom klubu: Pogledajte statistike kojih se ni Chris Paul ne bi posramio

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 07.12.20. | 17:37

Što je ovaj dečko radio vršnjacima prije više od deset godina.

Prije nešto otprilike četiri mjeseca, tamo početkom kolovoza, nekadašnja meganada hrvatske košarke i igrač za kojeg smo se napokon nadali da će hrvatskoj košarci poslije dugo vremena podariti elitnog razigravača, Toni Prostran, pridružio se njemačkom drugoligašu Iserlohn Kangaroos.

Radi se o klubu iz gradića pokraj Dortmunda s kojim je potpisao na dvije godine, a Kangaroosi su trenutno osmoplasirana momčad druge košarkaške Bundeslige. Zadranin je vođa momčadi i floor general s obzirom na njegovu statistiku od 18.3 poena i 10.2 asistencije.

Osim toga, ima odličnih 41.5 posto za tri poena. Također ima i skoro šest skokova u prosjeku, što znači da mu nedostaje svega četiri skoka do triple-double prosjeka. A to je u međunarodnoj košarci (van NBA) dosta fascinantan podatak, pa makar na ovoj relativno niskoj razini.

Danas 29-godišnjak svojevremeno dominirao na ‘’U-‘’ prvenstvima, pogotovo onima 2007., 2008. i 2009., a nedugo potom je pretrpio ozljedu meniska i njegova je karijera krenula nizbrdo. Odnosno ne uzbrdo na način na koji su mnogi predviđali.


Tagovi

Toni Prostranhrvatski košarkaši

Ostale Vijesti