Tedeschi dovodi završni turnir Eurolige u Ljubljanu?

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 12.05.20. | 13:27

Slovenska metropola priključila se Beogradu, Kolnu, Kaunasu i Ateni, a glavnu ulogu u cijeloj priči mogao bi odigrati najbogatiji Hrvat.

Gazda Cedevita Olimpije pokušat će ubaciti Ljubljanu u konkurenciju za dobivanje domaćinstva završnog turnira najjačeg europskog košarkaškog natjecanja. Slovenska prijestolnica i jedan od regionalnih košarkaških centara novi je „konj u ovoj imaginarnoj utrci“ nakon Kolna, Kaunasa, Atene i Beograda.

Iako se zadnja uključila u priču, Ljubljana navodno ima jako dobre šanse, piše dnevnik.si, zbog prijateljskih veza Emila Tedeschija i predsjednika Eurolige Jordija Bartomeua.

Cijelu priča i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, koji ističe kako su smještajni i sportski kapaciteti u njegovom gradu spremni za udomljavanje košarkaške elite na završnici sezone. Euroliga planira odigrati preostalih 54 utakmice u jednom europskom gradu, a svoj nastup zasad je potvrdilo 18 momčadi. Osam klubova plasiralo bi se u četvrtfinale, a četiri najbolja u Final four.

Šuška se kako bi u slučaju da Slovenci doista dobiju turnir i uspiju ga odraditi na razini, to značilo kako će Cedevita dobiti pozivnicu za Euroligu sljedeće sezone.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

košarkaEuroligaEmil Tedeschi

Ostale Vijesti