Talijani stigli u Zagreb prije Hrvata, a Šakić poručuje: Treba nam podrška

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.11.17. | 11:00

Utakmica počinje od 18 sati s prijenosom na HRT 2.

>ODIGRAJ HRVATSKA - ITALIJA

Vremena za dubioznu pripremu i treniranje Skelin nije imao i tek s jednim jučerašnjim regeneracijskom treningom kreće u važan dvoboj u kojem bi pobjeda značila jako, jako puno. Izbornik je za Sportske novosti istaknuo kako je sada takav psihološki trenutak da svaki igrač mora sam sa sobom raščistiti neke stvari i srediti misli.

Ipak, mora biti jasno da lako sigurno neće biti jer Italija je kvalitetnija momčad od Nizozemske i to za klasu. Protiv Rumunja su igrali svi i izbornik je pokušao što više rastrčati i razigrati momčad pred ovaj dvoboj. Igraju pokretljivu obranu s punio preuzimanja, a bekovi su im visoki i tu također prijeti opasnost.

Zanimljivo, Talijani su stigli u Zagreb i prije Hrvatske zbog manje udaljenosti putovanja, a kao glavno ime ističe se Alessandro Gentile koji jako voli potegnuti šut. Od kad smo se zadnji put sreli s njima u kvalifikacijskom turniru za OI 2016. godine i oni su promijenili izbornika, sada ih vodi Meo Sacchatti.

Njihov rezultat od 75:70 protiv Rumunja ne treba nikog zavarati jer je u nekim trenucima bilo preko 20 razlike i pobjeda nikad nije došla u pitanje. Bolje su popunjeni od Hrvatske i roster im je definitivno jači. Najbolji hrvatski igrač u porazu protiv Nizozemske, Željko Šakić, ovako je najavio ovaj dvoboj:

˝U nedjelju u 18 sati pozivam, molim sve ljude koji vole sport, koji vole Hrvatsku da nas dođu podržati, da nas bodre na tribinama i da nas nose. Ovoj momčadi to treba, vjerujete, treba nam povjerenje, treba nam puna dvorana. Treba nam podrška˝ - rekao je Šakić koji je u Almereu ubacio 24 poena.

Hrvatatska protiv Italije ima 7:2 omjer u službenim utakmicama, no ovo je jedna sasvim nova utakmica s novim igračima i u novoj situaciji u kojoj su Talijani ipak favoriti. Prijenos utakmice je na HRT 2 od 18 sati.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoHrvatska košarkaška reprezentacijaŽeljko Šakić

Ostale Vijesti