Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Super Mario Eurolige: Hezonja predvodio Unics do još jedne pobjede, solidna izvedba Simona u pobjedi Efesa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.11.21. | 20:24

Krenulo je 11. kolo košarkaške Eurolige

Unics je u formi! Nakon što su svladali vodeći Milano na svom parketu prije dva dana, eto nove pobjede za rusku ekipu u sklopu 11. kola Eurolige!. Danas poslijepodne u goste im je stigla Alba Berlin koja je trenutno u seriji gostovanja na istoku (prije dva dana su izgubili od Zenita), Unics im je pružio slično iskustvo kao i Zenit prekjučer u St. Petersburgu, premda moramo priznati kako je Alba danas bila u jednom trenutku na +15. Konačni rezultat 85 - 71.

Za početak moramo naglasiti kako je prvo ime ruske ekipe opet bio naš Mario Hezonja. Proveo je 36 minuta na terenu, zabio 22 koša, k tome dodao sedam skokova i pet asistencija. Iako mu ovo nije najbolje izdanje u ovoj sezoni Eurolige (zabio je 27 poena Lyonu na nedavnom gostovanju) Mario je bio najvažniji kotačić u današnjoj pobjedi koja je pozicionirala Unics tamo gdje i želi biti – u playoff.

No, ima još do playoffa, valja zadržati osmo mjesto, no ako će Rusi igrati kao danas, problema ne bi smjelo biti. Ako ništa, ovo im je peta pobjeda u posljednjih šest utakmica. Moramo priznati da nije krenulo po planu za domaćina. Alba je dogurala do +8 na poluvremenu, što je još bilo i podnošljivo s obzirom da su Rusi odigrali katastrofalnu prvu četvrtinu ostavivši goste na + 13. Najviše poena koji su smanjili zaostatak Hezonjinih su ruku djelo premda valja spomenuti i Lorenza Browna koji je zabio 21 poen, k tome dodao sedam skokova i devet asistencija.

Drugi dio susreta je pokazao posve drugačiju pjesmu, bila je to prava rapsodija Unicsa koji je dopustio svega 11 poena u posljednjoj četvrtini. Ključna je bila velika neprekinuta serija u posljednjoj četvrtini kad je Unics preko Canaana prvo poravnano na 66-66 i kasnije odveo zajedno s Brownom i Hezonjom domaćina na +11 što je bilo dovoljno za miran kraj susreta i konačnu uvjerljivu pobjedu. Velimir Perasović radi itekako dobar posao u Rusiji.

Spomenimo i kako je danas na parketu igrao i naš Kruno Simon. Branitelji naslova, Anadolou Efes su slavili protiv Monaca rezultatom 98- 77 a Kruno je za domaćina odigrao 22 minute unutar kojih je stigao do osam poena, dva skoka i pet asistencija. Iako su upisali važnu pobjedu, Efes je trenutno ispod crte za playoff. Prošlogodišnji pobjednik jednostavno ne izgleda uvjerljivo i teško da će opet do toliko vrijednog trofeja.

Euroliga, 11.kola

Četvrtak

Bayern - Panathinaikos 81:79

Real Madrid - Crvena Zvezda 79:67

Petak

Unics Kazan - Alba Berlin 85:71

Anadolou Efes - Monaco 98:77

Zenit - Milano 74:70

Žalgiris - Fenerbahče 86:75

Olympiacos - Maccabi Tel-Aviv 90:73

Baskonia - CSKA 74:80

Lyon - Barcelona 60:80




Tagovi

Anadolu EfesUnics KazanMario HezonjaKrunoslav Simon

Ostale Vijesti