Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Što ima novog pod Tornjem?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 11:02

Američki trener postaje i sportski direktor, američki play, nigerijsko krilo i još jedna neizvjesna sezona

Nakon još jednog neizvjesnog ljeta izgleda da će Cibona sklepati momčad za novu sezonu. Blokada na HKS-u bi se do kraja trebala riješiti do konca tjedna, što je prvi preduvjet za opstojnost kluba. Plaćeno je potrebnih 600 tisuća eura, koliko su iznosila potraživanja, a taj novac, otkrile su prije koji dan Sportske novosti, nije stigao od investitora koji su članovi Skupštine, već simpatizeri i prijatelji kluba iz Hrvatske.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No zato su ti isti investitori pod Toranj doveli američkog trenera Chrisa Thomasa, 44-godišnjaka koji radio na sveučilištu Long Island, a u karijeri je obnašao funkciju pomoćnika trenera Toronta Raptorsa. Točnije, bio je zadužen za ofenzivni dio igre. Prije Raptorsa karijera ga je odvela u Portoriko i Japan, gdje je obnašao trenerske pozicije u Guaynabo Metsima i Bambitious. Dodajmo i da je europsku trenersku karijeru započeo u Zlatorog Laškom, a bio je pomoćnik u reprezentaciji Slovenije.

Doduše, još uvijek nema trofej pa stoga neće moći voditi Cibonu u hrvatskom prvenstvu (HKS je implementirao to pravilo kada je u Ciboni trener bio Vlado Jovanović), pa će ga u Premijer ligi mijenjati Bariša Krasić. Inače, Thomas će ujedno biti i sportski direktor kluba.

Ove godine bi Cibona, s obzirom na signale iz kluba i rješavanjem blokade, trebala imati kompletnu momčad i za domaće prvenstvo i za ABA ligu, a roster je uglavnom na domaći pogon. Tako će za Cibonu igrati Krešo Radovčić, Domagoj Vuković, Sven Smajlagić, Filip Bundović, Borna Katanović, Josip Pavković, Bruno Bubalo. Stigli su i Luka Skorić, Vigo Bart i Toni Ročak, a ovih dana bi trebali autograme na ugovore staviti i inozemna pojačanja: američki play Cat Barber (30) koji je igrao za Porto, Peter Jok (30), reprezentativac Južnog Sudana koji pokriva obje visoke pozicije i koji je igrao za kanadske Ottawa Black Jackse te Nigerijac na poziciji krila, Talib Zanna, koji je igrao za bugarski Spartak Pleven i koji je svojevrsna legenda američke G lige, budući da je dobar dio karijere proveo u toj razvojnoj ligi.

I to je ta nova Cibona koja kreće u još jednu košarkašku sezonu u kojoj se čeka preoblikovanje kluba kao jedini spas i put prema opstojnosti.

Cibona će prvu službenu utakmicu odigrati u petak u 17.30 sati protiv Cedevite Junior u okviru Dubrava kupa (SC Dubrava). Pa da vidimo što je to Thomas pripremio za sezonu pred nama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaPremijer ligaCat BarberTalib ZannaPeter Jok

Ostale Vijesti