Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Stepski Vuk: Hezonja predvodio Unics do pobjede protiv Zvezde u Beogradu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 20:49

Nastavljeno je 12. kolo Eurolige

Čini se kako je voda krenula na Unicsov mlin. Momčad Velimira Perasovića je u nizu od pet pobjeda zaredom preko svih natjecanja! Danas je u Beogradu pala i Zvezda, a jedan od najbiutnijih pojedinaca u slavlju ruske ekipe bio je naš Mario Hezonja. Unics naravno nije pustio naše krilo u Zagreb na kvalifikacijski susret protiv Slovenije koji je odigran jučer u Zagrebu, i čini se da ga neće biti ni u nedljeju protiv Finske, ali za to postoji opravdan razlog.

Hezonja je važna karika za rusku momčad. Danas je na parketu proveo 29 minuta, za vrijeme kojih je upisao 17 koševa i pri tome dodao dvije asistencije i pet skokova. Posebno su ga mazile trice. Baš kao i prošle sezone (doduše u dresu Panathinaikosa) Mario je u Beogradu pogodio četiri trice i tako dodatno pogurao svoju momčad do uvjerljive pobjede uz konačni rezultat 78:98.

Danas je sva voda išla na gostujući mlin. Unics je bio kudikamo čvršći u obrani od Zvezde, što je neutraliziralo i ono malo šanse što su imali Nikola Kalinić i društvo u napadačkom segmentu igre. Kroz cijeli susret, bez iznimke, Unics je imao prednost koja se krenula tek privremeno i kratko topiti krajem druge četvrtine kada su Kalinić, Kuzmić i Mitrović uspjeli barem malo približiti Zvezdu gostima za 39-47, rezultatom s kojim smo otišli na odmor.

U drugom dijelu su se za goste raspucali Ill, Spissu i Canaan, što je samo dodatno povećavalo prednost Unicsa koji je već u posljednjoj četvrtini imao gotovo nedostižnu prednost. Tako je i ostalo do kraja susreta, koji je zabilježio Zvezdin osmi poraz u Euroligi. Unics je pak upisao sedmu pobjedu što ga vodi do šeste pozicije,

U idućem kolu Zvezda gostuje kod Zenita, a Unics će na svom parketu dočekati jaki Olympiacos.

Euroliga, 12. kolo

Četvrtak

CSKA - Bayern 77:74

Fenerbahče - Anadolou Efes 84:89

Alba Berlin - Maccabi 91:86

Baskonia - Real Madrid 60:88

Panathinaikos - Zenit 70:64

Petak

Crvena Zvezda - Unics Kazan 78:98

Monaco - Lyon u tijeku

Milano - Olympiakos u tijeku

Barcelona - Žalgiris u tijeku



Tagovi

Mario HezonjaUnics KazanCrvena zvezda

Ostale Vijesti