Statistika koja dosta toga otkriva - Hrvati ni blizu vrha

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.09.15. | 17:43

Završio je prvi dio Eurobasketa pa je krenulo svođenje računa za njega.

Hrvatska je osvojila planirano drugo mjesto u skupini, ali nije oduševila svojim igrama, a to se vidi i po statistici. U niti jednoj od važnih pojedinačnih kategorija Hrvatska nema igrača u samom vrhu EP-a.

> Objavljena satnica: Hrvatska za četvrtfinale s Češkom u nedjelju u podne

Najbolji strijelac je Pau Gasol, španjolski veteran koji je u prosjeku postizao 21,6 koševa po utakmici. Odmah do njega su Danilo Gallinari i Dennis Schröder s točno 20 koševa u prosjeku, a prvih pet zatvaraju Omri Casspi (18,5 koševa) i Jonas Valančiunas (18 koševa). Najefikasniji od onih koji ne igraju u NBA ligi je Poljak Adam Waczynski na 7. mjesto koji je postizao 17,2 koša po utakmici, a najbolji Hrvat je Krunoslav Simon. On je s 14,6 koševa u prosjeku 19. strijelac Eurobasketa. Nakon njega čekamo tek do 50. mjesta na novog Hrvata – to je Dario Šarić s 10,8 koševa u prosjeku, a Bojan Bogdanović je 58. strijelac s 10,4 koša po utakmici.

Što se skokova tiče, najuspješniji je Jonas Valančiunas koji je po utakmici hvatao 10 lopti. Slijedi Andrej Vorontšević s 9,2 skoka te Kirilo Fesenko s 8,8 skokova po utakmici. Najuspješniji naš igrač, Ante Tomić, nalazi se na 21. mjestu s 6,2 skoka po utakmici. Šarić je odmah iza – zauzeo je 26. mjesto sa 6 skokova po utakmici, a Simon je 33. s prosjekom od 5,4 skoka.

Tomas Satoransky predvodi listu asistenata s 8,4 podijeljenih lopti po utakmici, a iza njega su Mantas Kalnietis (7,4) i Miloš Teodosić (7). Prvi Hrvat na listi je Simon koji dijeli 20. mjesto s 4,2 asistencije. Roko Leni Ukić ih je prikupio 2,8 što je dovoljno za 47. mjesto, a Šarić ih ima 2,4 što mu je donijelo 66. mjesto.

Jedina kategorija u kojoj imamo igrača u top 10 su blokade. Luka Žorić ih je imao točno jednu po utakmici, a to mu je donijelo 7. mjesto. Prvi su Pau Gasol i Rudy Gobert s po 2,3 blokade po utakmici.

Kruno Simon je ukrao 0,8 lopti po utakmici što ga stavlja na 40. mjesto, a najbolji je kradljivac Yogev Ohayon koji je 2 puta po utakmici oduzelo loptu protivnicima.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaKrunoslav SimonEurobasket 2015Eurobasket

Ostale Vijesti