Srbija i Litva u velikoj borbi za finalnu i olimpijsku kartu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.09.15. | 15:38

„Litva forsira 'pick and roll' i igra im mnogo sliči onoj koja se igra u moskovskom CSKA-u. Zaista funkcioniraju jako dobro kao momčad“, poručio je glavni igrač Srbije Miloš Teodosić.

Nakon što su Španjolci predvođeni Pauom Gasolom srušili favorizirane domaćine Francuze usred Lillea, na red stiže drugi polufinalni okršaj, onaj između Litve i Srbije.

Osim što će se boriti za drugo finalno mjesto i borbu za zlato protiv Španjolaca, Litva i Srbija će voditi 'bitku' za direktan plasman na Olimpijske igre u Riju iduće godine.

Teodosić i društvo su neporaženi na ovom natjecanju, zaredali su sedam pobjeda, a posljednja je pala Češka s ogromnih 14 koševa razlike. Momentum je na njihovoj strani, gotovo svaku se utakmicu probije po jedno ime, a sva slavlja riješili unutar regularnog vremena.

To se pak ne može reći za Litvance koji su se praktički provukli do polufinala. U dva su navrata prolazili nakon produžetaka, a posljednji su tu gorčinu osjetili Talijani. Litva je na Eurobasketu doživjela tek jedan poraz i to protiv Belgije u posljednjim sekundama utakmice.

„Srbija u ovaj ogled ulazi kao opravdani favorit što pokazuju i njihove dosadašnje pobjede, ali spremni smo za veliku borbu. Bit će to drugačija utakmice nego protiv Talijana. Oni su napadački orijentirani, dok Srbija mnogo ulaže u svoju obranu“, rekao je Kalnietis.

Srbija traži svoje prvo finale Eurobasketa nakon 2009. godine kada su završili drugi, igraju fantastično na cijelom prvenstvu, ali teško je za prognozirati na kakav će otpor naići danas. Litva je čak pet susreta na natjecanju završila s pet koševa razlike ili manje, ali je zato Srbija sve susrete dobila s deset ili više razlike, osim kada su pobijedili Nijemce u zadnjoj sekundi (68:66).

„Litva forsira 'pick and roll' i igra im mnogo sliči onoj koja se igra u moskovskom CSKA-u. Zaista funkcioniraju jako dobro kao momčad“, poručio je glavni igrač Srbije Miloš Teodosić.

Susret Srbije i Litve na rasporedu je u 21 sat.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Eurobasket 2015Eurobasket

Ostale Vijesti