Srbija dominantno osvojila U18 za juniore, Hrvatska na 11. mjestu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.08.18. | 09:07

Završeno je U18 Europsko prvenstvo za košarkaše.

Hrvatska je završila na 11. mjestu na Europskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina, a zlatnu medalju je osvojila reprezentacija Srbije.

Bez najboljeg igrača momčadi, Luke Šamanića, Hrvatska je jučer sa 74:72 pobijedila Tursku i tako osvojila 11. mjesto na EP-u. Najbolji igrač utakmice je bio Jure Planinić koji je ubacio 24 poena i imao 12 skokova. Filip Vujičić je dodao 16 poena i 7 skokova, a sjajan je bio Jan Palokaj s 11 poena, 11 asistencija i 7 skokova.

Zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Srbije koja je u finalu pobijedila domaćine, reprezentaciju Latvije s 99:90. Opet su sjajni bili srpski centri – Marko Pecarski je ubacio 34 poena uz 13 skokova, a Filip Petrušev je dodao 29 poena i 8 skokova. Njih dvojica su i najzaslužniji za zlato Srbije – Pecarski je na prvenstvu imao prosjek od 24,7 poena, 11 skokova i 2,6 asistencija, a Petrušev 16,7 poena, 4,1 skoka i 3,4 asistencije.

Pecarski je imenovan MVP-em natjecanja, Petrušev je uz njega u petorci EP-a, a tu su i Latvijac Arturs Zagars, Joel Ayayi iz Francuske, koja je osvojila brončanu medalju, te Nikita Mikhailovskii iz Rusije.

Srbija je ovako obranila zlatnu medalju iz Slovačke prošle godine, a i tada su u momčadi bili Pecarski i Petrušev koji su tada bili godinu dana mlađi od konkurencije.

Iz A skupine U18 su ispale reprezentacije Ukrajine i Bosne i Hercegovine, a umjesto njih će sljedeće godine na ovom natjecanju igrati Slovenija i Nizozemska.

(Foto: Fiba)


Tagovi

europsko u18 prvenstvo u košarciMarko PecarskiFilip Petrušev

Ostale Vijesti