Sramota! Bender i službeno ne igra Svjetsko prvenstvo zbog nesporazuma sa HKS-om

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 27.06.15. | 19:57

Hrvatski košarkaški savez je dopustio još jednu sramotu! Dragan Bender neće igrati na Svjetskom prvenstvu do 19 godina koje se igra u Grčkoj.

Kasno sinoć je Benderov menadžer Maurizio Balducci upozorio da bi do ovog raspleta moglo doći jer talentirani igrač Maccabija s Adidasom ima ugovor za tenisice dok je službeni dobavljač opreme Hrvatskom košarkaškom savezu Nike, odnosno Jordan Brand. Nakon što cijeli dan iz HKS-a nisu komentirali ovaj slučaj, FIBA je na svojim službenim stranicama uoči utakmice s Egiptom objavila da Bender napušta SP, a to je potvrdio i šef delegacije HKS-a Vladimir Vanjak.

„Bender je odbio igrati u Jordan tenisicama s kojima naš savez ima ugovor, a prije dolaska u Grčku o tone nije ništa rekao. To je problem. Razgovarao sam sa svojim glavnim tajnikom i ostalim ljudima u savezu jer imamo čvrst ugovor s Jordanom. Ako ne može igrati u Jordan tenisicama, onda neće igrati. To je tako“, izjavio je Vanjak.

Bender je trebao biti jedna od najvećih zvijezdi ovog natjecanja, a našem velikom talentu Amerikanci predviđaju top 5 izbor na draftu sljedeće godine. Kako je popis reprezentativaca zaključen, izbornik Ante Nazor će do kraja prvenstva računati na samo 11 igrača.

(Foto: Fiba)


Tagovi

košarka mladiDragan BenderHrvatski košarkaški savezhrvatska u19 košarkaška reprezentacijasvjetsko u19 prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti