Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Splićani uhvatili Zadrane na krivoj nozi i uzeli 'break' u prvoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 22:02

Žute su do pobjede vodili Sullivan s 19 poena i 11 skokova, Kalajžić je zabio jedan manje, dok je večeras sjajni Tišma stavio 15 uz čak pet blokada

Trubili smo svi koliki je Zadar favorit, ali nije bilo bezrazložno jer Zadrani su tijekom sezone ponudili brojne argumente zbog čega su bolji sastav od Splićana. A onda se utakmica u dvorani Krešimira Ćosića lomila u zadnjoj minuti.

Na minutu do kraja Split je imao 81-78, a onda je Božić promašio nerezonsku tricu. Pa je onda Lakić promašio tricu, nakon novog skoka u napadu Božić je išao na polaganje, ali ga je Tišma blokirao. Na drugoj strani je Sullivan pokupio promašaj Perkovića i doveo Split na prednost od 83-78 na 13 sekundi do kraja. I tu je priči bio kraj. Splićani su na koncu slavili 85-78, ulovili pomalo neočekivani break protiv Zadrana i stigli do prednosti od 1-0 u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A Zadar je bio taj koji je bolje otvorio utakmicu, izabranici Danijela Jusupa krenuli su serijom 5-2 da bi onda Žuti odgovorili velikom 12-0 serijom.

Igrači Slavena Rimca su držali prednost, ali malo po malo je ona kopnjela. Zadar je pritegnuo obranu, Split više nije toliko pogađao izvana i onda je Mazalin u 12. minuti vratio stvari na početak (27-27).

Uslijedila je rezultatska klackalica koja se protegnula kroz čitavu drugu dionicu da bi onda večeras fenomenalni Tišma u finišu poluvremena tricom donio gostima prednost od šest poena (46-40).

Zatim se u trećoj dionici ponovila priča s početka druge, prednost se selila s jedna na drugu stranu, sve do četvrte minute zadnje četvrtine kada je Kalajžić probio Božića, zabio i iznudio faul za 72-66. I taman kad su Rimčevi igrači mislili kako su se malo odmaknuli, Lakić, koji je do tada imao tricu 0/5, zabija tricu preko ruke, a povrh toga je zaradio i faul pa se Zadar ekspresno vratio s četiri poena Lakića iz jednog napada na pet i pol minuta do kraja.

Uslijedila je već spomenuta egal završnica u kojoj se Split ipak bolje snašao.

Žute su do pobjede vodili Sullivan s 19 poena i 11 skokova, Kalajžić je zabio jedan manje, dok je Tišma stavio 15 uz čak pet blokada.

Kod Zadrana je Luka Božić ubacio 19 poena, ali uz šut 5/15, Lovro Mazalin je dodao 17, a Ramljak 16.

Split je, dakle, iznenadio Zadrane kojima je uspio zaustaviti trku, ali ih je i nadskakao – Žuti su imali 40 skokova u odnosu na 34 Zadra, a imali su i šest izgubljenih lopti manje.

Sada se očekuje odgovor Božića i društva, druga utakmica igra se se ponovni igra u Zadru i to u nedjelju 26. svibnja s početkom u 20 sati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaKK ZadarKK Split

Ostale Vijesti