Španjolcima drama protiv Grka za polufinale Eurobasketa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.09.15. | 21:10

Košarkaši Španjolske prva su reprezentacija u polufinalu Eurobasketa, nakon što su u četvrtfinalu porazili Grčku sa 73:71.

Španjolcima je ovo deveto uzastopno polufinale na europskim prvenstvima, a dosad su dva puta otišli i do samog kraja, 2009. i 2011. godine.

Držala je Španjolska protiv Grčke vodstvo od početka utakmice. U drugu četvrtinu ušlo se sa 14:14, ali do poluvremena su Španjolci pobjegli na +9. U trećoj četvrtini Grci su se probudili i serijom 11:0 preuzeli vodstvo i kontrolu utakmice. Ipak, početkom posljednje dionice Španjolska se vraća u vodstvo i bježi na +7 prije završne drame.

Posljednja minuta bila je iznimno uzbudljiva. Samo 24 sekunde prije kraja Španjolska je imala +5, ali nakon devet sekundi Calathes ubacuje tricu za -2 Grka. Rodriguez potom pogađa za 72:68, grčki izbornik zove time-out, nakon kojeg Spanoulis deset sekundi prije kraja promašuje za tri poena. Međutim, ukazao se Sloukas i smanjio na 72:71. Ostale su četiri sekunde, dramu je produljila minuta odmora Španjolaca, a dvije sekunde prije kraja Pau Gasol je pogodio jedno od dva bacanja za bijeg na +2. Sa zvukom sirene Antetokounmpo je gađao tricu, ali čudo se nije dogodilo.

Španjolce je do pobjede predvodio sjajni Pau Gasol sa 27 koševa i devet skokova. Nikola Mirotić je dodao 18, a Sergio Rodriguez 10 koševa. Kod Grka najefikasniji su bili Nick Calathes sa 14, te Georgios Printezis i Giannis Antetokounmpo s 13 poena.

U polufinalu će Španjolska igrati protiv pobjednika ogleda između Francuske i Latvije. U srijedu su preostala dva četvrtfinala, a sastaju se Srbija – Češka i Italija – Litva.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Španjolska košarkaška reprezentacijagrčka košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015košarkaPau Gasol

Ostale Vijesti