Španjolci čekali 373 dana: Furija traži osvetu pred 27 tisuća Francuza

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.09.15. | 14:37

Polufinalni košarkaški spektakl između Francuza i Španjolaca počinje u 21 sat.

Prije točno godinu i sedam dana Španjolska je doživjela jedno od najvećih razočarenja u povijesti svoje košarke. Strašna mašinerija Juana Orenge gazila je sve pred sobom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, sanjali su finale protiv Amerikanaca, ali tada su naletjeli na ogroman zid – Francusku.

Tricolori su ih deklasirali s 13 poena razlike (65:52), a Furija ih je samo sedam dana ranije, u grupnoj fazi, uništila s 24 koša razlike.

Španjolci su punih 373 dana smišljali plan za osvetu. Danas im se pruža, vrlo vjerojatno, najbolja prilika. Pred francuskim navijačima, njih 27 tisuća, rezervirati kartu za polufinale... Neprecjenjivo.

„Imati protiv sebe 27 tisuća francuskih navijača... To može biti samo velika motivacija za nas. Osobito ako se sjetimo prošlogodišnjeg scenarija i činjenice kako publika u tom smislu ništa ne odlučuje. Ovisimo o karakteru, obje su ekipe različito reagirale, a sami ste vidjeli kakav je ishod bio“, poručio je glavni strateg Španjolaca Sergio Scariolo.

Ove dvije košarkaške velesile su tijekom posljednjih 15 godina pisale stranice europske košarkaške povijesti.

„Imaju nevjerojatan kontinuitet posljednjih godina. Ako ne računamo 2014. godinu, jedinu medalju nisu osvojili 2010. godine na SP-u. Oni su ogromna košarkaška nacija i smatram ih za favorite, čak i ove godine kada imaju nešto slabiju momčad. U kakvom god sastavu dođu, jaki su. Ribas i Mirotić su pokazali koliko su važni igrači za ovu generaciju, a Pau Gasol je priča za sebe. Igra kao mladić iako mu je 35 godina“, izjavio je izbornik Francuske, Vincent Collet.

Španjolce predvodi najbolji strijelac prvenstva Pau Gasol s prosječno ubačenih 24 poena po utakmici, no Francuze nezaustavljivo gura čelična obrana i zvijezde poput Parkera, Batuma, Diaoa...

Polufinalni košarkaški spektakl između Francuza i Španjolaca počinje u 21 sat.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti