Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Službeno: Luka Božić završio na posudbi u klubu koji je prošle sezone igrao drugu ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 14:00

Konačno je okončana saga oko toga za koga će MVP ABA lige igrati u nadolazećoj sezoni

Hrvatski košarkaš Luka Božić (28) prešao je prije mjesec dana iz hrvatskog prvaka Zadra u Valenciju s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, ali u novoj sezoni neće zaigrati za klub koji je ispao u četvrtfinalu doigravanja španjolskog prvenstva. Novi trener Valencije Pedro Martinez poručio je kako se Božić ne uklapa u njegovu viziju igre, a danas je objavljeno i ime kluba u kojem će hrvatsko krilo nastaviti karijeru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Valencia je službeno objavila da će Božić sljedeću sezonu provesti na posudbi igrajući za Hiopos Lleidu. Riječ je o klubu osnovanom prije 12 godina. Najveći uspjeh ostvarili su u prošloj sezoni, kada su se kao drugoplasirana momčad druge lige plasirali u elitni razred španjolske klupske košarke, odnosno ACB ligu.

Božić je prošle i pretprošle sezone igrajući za Zadar bio proglašen najboljim (MVP) igračem regionalne ABA lige. Prošlu sezonu završio je sa 19,8 koševa te 7,8 skokova i 6,3 asistencija po susretu.

Tijekom seniorske karijere, Božić je igrao i za Zagreb, Budućnost te Široki Brijeg, a niti ovoga ljeta nije sudjelovao u akciji hrvatske reprezentacije koja je sudjelovala na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Pireju. Na nekoliko posljednjih poziva izbornika Josipa Sesara odgovorio je otkazom, često i uz tragikomične isprike. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Luka BožićACB ligaValencia BasketValencia košarka

Ostale Vijesti