ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Službeno: Aco Petrović više nije izbornik Brazila

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.09.21. | 10:04

Hrvatski stručnjak želi se u potpunosti posvetiti Pesaru.

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović sada je i bivši brazilski izbornik. Napustio je klupu brazilske reprezentacije kako bi se u potpunosti posvetio novom klupskom angažmanu u talijanskom Pesaru.

"Puno sam o tome razmišljao u posljednjih 15 dana. U ponedjeljak sam tijekom svoje uobičajene šetnje donio odluku. Nazvao sam predsjednika Brazilskog saveza i obrazložio svoj izbor. Razumjeli su me", rekao je Aco Petrović za talijanske novine Il Resto del Carlino.

Brazilsku reprezentaciju Petrović je preuzeo 2017. godine, mjesec dana nakon Eurobasketa na kojem nije uspio Hrvatsku odvesti dalje od osmine finala. Vodio je Brazil na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019., ali nije se uspio plasirati na Olimpijske igre u Tokiju ove godine. Na kvalifikacijskom turniru u Splitu pobijedio je Hrvatsku, ali u finalu je izgubio od Njemačke.

Aco je nedavno preuzeo Victoriju Libertas Pesaro, klub u kojem je proveo godinu dana kao igrač nakon odlaska iz Cibone. To mu je prvi trenerski klupski angažman nakon kratke epizode u Lietuvos Rytasu 2014. Od tada do povratka na klupu Hrvatske bio je u Ciboni u raznim ulogama u upravi.


Tagovi

Aco PetrovićVL Pesarobrazilska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti