Slavni američki trener odbio PAO

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.06.19. | 17:45

U Ateni moraju u novi shopping.

Legendarni američki sveučilišni i NBA trener Rick Pitino je u božićno vrijeme 2018. preuzeo atenski Panathinaikos. U novu kalendarsku godinu krenulo se dobro, na proljeće je PAO bio u velikom rezultatskom naletu, te se nanizalo dosta dobrih rezultata i spojio period dobre igre, pogotovo u Euroligi.

No do Final Foura preko Reala se ipak nije moglo, a nedavno je ekipa postala još jednom grčki prvak. Ipak, prethodila je tome velika kriza u grčkoj košarci što je malo i samog Pitina ostavilo zabezeknutoga. Nije slavni američki trener bio svjestan kako se nekad stvari rješavaju u Europi, pogotovo na Balkanu.

Ipak, dojam većine domaćih košarkaških stručnjaka kao i publike je taj da je napravljena dobra podloga za daljnji rad i napad na sam europski vrh, te da je Pitino imao taman dovoljno vremena da se prilagodi na uvjete rada, momčad i život u Ateni.

No, zadnje vijesti otkrivaju kako se Pitino ne vraća na klupu Panathinaikosa. Želja mu je povratak u NBA, bilo kao glavni trener, pomoćnik ili operativac. Europska epizoda legendardnog trenera je, po svemu sudeći, završena.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">ESPN story on Rick Pitino turning down executive and coaching offer to return to Greece, focusing on finding another chance in the NBA. <a href="https://t.co/Yb1uRiddMz">https://t.co/Yb1uRiddMz</a></p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1142080685223698432?ref_src=twsrc%5Etfw">June 21, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Pitino je jedna od najvećih trenerskih legendi NCAA košarke. Logična stepenica više u karijeri je bila preuzimanje neke NBA momčadi, no malo je reći da se nije proslavio. Vodio je Boston Celticse u razdoblju od 1997. do 2001., uknjižio omjer 102-146, a ostao poznat po press konferenciji 1. ožujka 2000. kojom se na neki način pravdao nakon poraza od Toronto Raptorsa tako što je rekao da „Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish neće proći kroz ova vrata“.

Ne čudi, stoga, da Pitino čak i sa 66 godina ima osjećaj da u najjačoj profesionalnoj ligi svijeta ima još nešto za reći.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

PanathinaikosRick PitinoBoston CelticsEuroligaGrčka

Ostale Vijesti