Skelin debitirao porazom: Nizozemska pobijedila Hrvatsku na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.11.17. | 22:22

Jako loša predstava…

Ivica Skelin debitirao je na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije porazom. Na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini Hrvatska je poražena u Nizozemskoj 68:61.

Oslabljena i okupljena prije tri dana hrvatska reprezentacija u Nizozemskoj nije uspjela opravdati status nominalnog favorita. Na otvaranju utakmice bilo je očito kako će Hrvatska imati problema u napadu, što je ponovno došlo do izražaja i u posljednjoj četvrtini kada se utakmica lomila. U posljednjih osam minuta Hrvatska nije zabila poen iz igre. Hrvatski košarkaši u cijeloj utakmici imali su ukupno šest asistencija.

Prvu četvrtinu Nizozemci su dobili 18:13. U drugoj i trećoj četvrtini Hrvatska je na muku dolazila do poena preko Krušlina i Šakića, što je bilo dovoljno da se ostanu u egalu sa slabim Nizozemcima – štoviše, pet i pol' minuta prije kraja Hrvatska je imala plus četiri. Međutim, u drugoj polovini posljednje četvrtine napad je „stao“, a nizozemski bek Franke uzeo je stvar u svoje ruke, u posljednje četiri minute ubacio deset poena i odveo Nizozemsku do velike pobjede.

Šut iz igre Hrvatske bio je 16/53, a za tri poena 5/21, a s tako niskim postotkom protiv uigranijih Nizozemaca na koncu se nije moglo doći do pobjede.

Najbolji igrač hrvatske reprezentacije bio je Šakić s 24 poena i šest skokova. Krušlin je ubacio 19 poena, a naš treći najbolji strijelac bio je Katić – sa šest poena. Kod Nizozemaca, Franke je ubacio 24 poena, uz pet skokova, dok je Schaftenaar s deset poena bio, osim Frankea, jedini Nizozemac s dvoznamenkastim učinkom.

Hrvatska je tako kvalifikacije za SP otvorila neplaniranim porazom, a već za dva dana u Zagrebu na rasporedu je utakmica s Italijom koja se danas također namučila protiv Bugarske. Talijani su u Torinu slavili s 75:70.

(Foto: Pixsell) 


Tagovi

Željko ŠakićHrvatska košarkaška reprezentacijaYannick FrankeFilip Krušlin

Ostale Vijesti