Sjajni Blažič i Dragić nisu bili dovoljni - Grci osigurali prvo mjesto u zagrebačkoj skupini

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.09.15. | 17:46

Grčka je osigurala prvo mjesto u skupini C nakon pobjede protiv Slovenije.

S maksimalnih 4-0 Grci su sigurno prvi u našoj skupini te će u osmini finala igrati protiv četvrte momčadi skupine D koja se igra u Rigi. Iako je teško prognozirati tko će zauzeti tu poziciju jer se ima igrati još nekoliko utakmica do kraja natjecanja, najvjerojatnije bi to mogla biti Belgija koja je danas izgubila od Češke.

Što se tiče današnje utakmice između Grčke i Slovenije, još jednom su se potvrdile riječi Velimira Perasovića koji je za Grke rekao da igraju 'jako jednostavno, a opet jako komplicirano'. S puno izrađenih akcija i jednostavnih, ali efikasnih rješenja, Grčka je na poluvrijeme otišla s 15 koševa razlike.

No, Slovenija je u drugo poluvrijeme ušla s puno energije. Predvođeni sjajnim Blažičem i Dragićem i još jednom nošeni glasnim navijačima, Slovenci su sredinom treće četvrtine došli na samo 'minus pet', ali su Grci dobro zatvorili ovo razdoblje igre te u posljednju četvrtinu ušli s rezultatom 62:53.

Slovenija je pronašla snage za još jednu sjajnu seriju. Opet je u glavnoj ulozi bio Blažić, a prednost je smanjena na samo 62:60. I onda se još jedom ukazao Vassilis Spanoulis. Koševima i asistencijama je povukao svoju momčad, priključio mu se Printezis, a Slovenci nisu dobro reagirali u napadu. Na to se nadovezalo nekoliko sitnih sudačkih 'navlačenja' za Grke i utakmica je završena s rezultatom 83:72. Grčka je s omjerom 4-0 tako osigurala prvo mjesto u skupini bez obzira kako će završiti ostali susreti u skupini C. To, međutim, nije nešto što je grčkog izbornika Fotisa Katsikarisa bacilo u delirij.

„Prvo mjesto je dobro, ali nama je najvažnije igrati utakmicu po utakmicu. Što se tiče protivnika u osmini finala, njega ne možemo birati i svejedno mi je protiv koga ćemo igrati. Mi smo na ovaj turnir došli s 12 odličnih igrača i bilo nam je važno graditi igru kroz pripreme i ovaj turnir. Nije bilo lako svima njima naći uloge, a na Eurobasket smo došli igrati utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti“, rekao je Katsikaris na konferenciji za medije nakon utakmice.

A dovesti bi ih moglo daleko. Grci su ostavili odličan dojam nakon četiri utakmice, a svaku su dobili na rutinu i kvalitetu. Danas je najefikasniji bio Spanoulis koji je, uz 19 koševa, imao i 6 asistencija. Printezis je dodao 16 koševa, Calathes 12, Bourousis 11, a Zisis i Koufos po 10. Slovencima nije pomogao ni sjajni učinak Blažiča i Dragića. Blažič je utakmicu završio s 27 koševa i šut 9/12, a Dragić je dodao 22. No, osim njih nitko drugi nije bio napadački raspoložen.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Fotis KatsikarisEurobasket 2015EurobasketSlovenska košarkaška reprezentacijagrčka košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti