Simon ostao bez trofeja, sezona u Turskoj poništena

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 11.05.20. | 20:07

Valjda će imati priliku kapitalizirati fantastičnu sezonu u Euroligi.

Predsjednik Turskog košarkaškog saveza i košarkaška legenda Hidayet Hedo Turkoglu objavio je kako se poništava sezona 2019./2020. turskog prvenstva, javlja Eurohoops.

Neće biti proglašen prvak te isto tako nitko neće biti degradiran u drugu ligu, a poredak u trenutku prekida bit će uzet kao relevantan kad su u pitanju plasmani u europska natjecanja, bez obzira što je taj kriterij sve manje ključan u europskoj košarci.

Sustav natjecanja naredne sezone bit će naknadno obzdanjen u slijedu s pravilima natjecanja, a istovremenu imajući u vidu financijske slike kluboca te licence.

Anadolu Efes našeg Krune Simona, očekivano, bio je vodeći u trenutku prekida s omjerom 21-2. Pinar Karsiyaka imala je tek pobjedu manje i omjer 20-3, dok je Fenerbahče trenera Željka Obradovića u teškoj sezoni bio tek treći s 20-5.

Darussafaka je tek peta i 13-10, dok su dva posljednjeplasirana kluba bili Buyukcekmece s 3-20 i ITU s tek 2-20, te su se ovom odlukom spasili od ispadanja.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Turkish League season has been canceled, no champion and no relegation <br><br>| Eurohoops <a href="https://t.co/FWFjJxP6gu">https://t.co/FWFjJxP6gu</a></p>&mdash; Eurohoops (@Eurohoopsnet) <a href="https://twitter.com/Eurohoopsnet/status/1259838310345773062?ref_src=twsrc%5Etfw">May 11, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Krunoslav SimonAnadolu Efesturska košarkaka ligakoronavirus

Ostale Vijesti