Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Sesar: „Ne slavim poraze, ali u Pireju smo pokazali da smo na dobrom putu“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 22:01

Izbornik je u pozitivnom tonu zaokružio izlaganje

Za nastup izdanje košarkaške selekcije u Pireju izbornik Josip Sesar zaslužio je čvrstu četvorku. Do petice se, preko uvjerljivih Grka, ipak nije moglo. Svjestan je i on da je razlika u talentu prevelika.

„Čestitam Grcima i želim im sreću u Parizu, ali želim i svojim dečkima čestitati na turniru. Odigrali smo dobar turnir i jedva čekam nove reprezentativne akcije“, rekao je izbornik nakon poraza. U finalu turnira u Pireju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pojasnio je i kako je zamislio čuvati Giannisa?

„On je ekstra talent, ogroman je. Kada krene u prodor - jedan, pa drugi korak, pretrči pola terena... Odlučili smo zatvarati reket, ali on je igrač za najviši nivo, jedan od najboljih na svijetu, zabijao nam je s četiri, pet metara, nismo imali puno sreće u branjenju njegove igre“.

Protiv ovakvih Grka se nešto mora pustiti – ili šut ili probijanje jedan na jedan...

„Giannis kada bi god dobio dva metra slobodnog puta bi završio ili poenima ili dobio faul. Ogroman je, radi razlomljeni dvokorak, uđe u igrača i dobije faul. Nemamo mi takva tijela da ga zatvorimo. Onda su tu Mitroglou, Papagiannis... Blagoslov je voditi momčad s toliko talenta, s takvim arsenalom oružja. Držali smo se, imali smo propadanje u zatvaranju poluvremena, pa onda i u trećoj dionici kada smo bili ishitreni s nekim šutevima. Nismo dozvolili da se raspadnemo, odigrali smo dobar turnir“.

Gdje se moglo bolje?

„Kada pogledaš statistiku, nadskakali smo ih 39-36, ali su oni imali osam napadačkih koje su realizirali. Mi onda ostanemo par puta na otvorenom šutu i ne pogodimo. Ova momčad Grka može jako daleko u Parizu. Ne volim slaviti poraze i ne mogu biti ni zadovoljan nakon poraza. Međutim, pokazali smo da smo na pravom putu s ovim što radimo“, dodao je Sesar.

A Mateo Drežnjak odigrao je večeras utakmicu života za Hrvatsku. Stavio je 15 poena, ugrabio dva skoka i podijelio četiri asista, a njegove energija i lude trice su nas držali u igri kada je trebalo.

„Da, imao sam dobru utakmicu, počeo sam s dobrom energijom, onda sam pogodio neke šuteve i to je bilo najbolje od mene u tom momentu. Radili smo neke pogreške u obrani koje su nas stajale pobjede i morali smo zabiti još poneki otvoreni šut za pobjedu“, podvukao je Mateo.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaJosip SesarMateo Drežnjak

Ostale Vijesti