Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Roko Prkačin ima novi klub, karijeru nastavlja u Francuskoj!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 08:29

Posljednji angažman imao je u Gran Canariji, a posljednjih nešto više od mjesec i pol dana bio je slobodan igrač.

Iako se ne tako davno za njega govorilo kao jednom od najboljih europskih košarkaša u svojem uzrastu, Roko Prkačin po prelasku u seniorsku košarku ipak nije nastavio svoj strelovit uspon kao što je to radio u mlađim kategorijama. Povremeni hrvatski reprezentativac i dalje je iznimno mlad (21), ono najbolje od njega tek treba doći, ali u španjolskoj ACB ligi se nije uspio snaći. Prvo u Gironi, a onda ni Gran Canariji, čije je boje branio prošle sezone. U ukupno 21 odigranoj utakmici u sezoni, Prkačin je u prosjeku bilježio 2.5 poena i 1.7 skokova pa tako ne čudi da je na kraju sezone odlučio potražiti novog poslodavca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Prkačin neće nastaviti igrati za Gran Canariju iduće sezone nakon isteka ugovora. Klub mu zahvaljuje na profesionalnosti tijekom protekle sezone te mu želi sreću u osobnoj i profesionalnoj budućnosti“, napisali su iz Gran Canarije prije mjesec i pol dana na službenoj stranici, a iako se jedno vrijeme špekuliralo da bi se Prkačin mogao vratiti u Hrvatsku, on je na kraju novog poslodavca pronašao u Francuskoj.

Ime njegovog novog kluba je Nanterre 92. Riječ je o francuskom prvoligašu koji je prošlu sezonu u LNB Élite ligi zaključio na 5. mjestu, da bi onda u doigravanju ispali već u prvoj rundi od JL Bourga.

Prkačin će se dobrim igrama u Francuskoj pokušati vratiti na popis Josipa Sesara, a s novim klubom dogovorio je jednogodišnji ugovor.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Roko Prkačin

Ostale Vijesti