Rimac potvrđen za trenera Cedevita Olimpije

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.07.19. | 17:09

Naredne sezone novi će se klub oklušati u Eurokupu.

U ponedjeljak je formalno potvrđeno spajanje Cedevite i Olimpije u jedan klub, a u ovom ćemo članku navesti neka ključna imena na najvažnijim pozicijama u klubu.

Slaven Rimac potvrđen je za trenera novog kluba, što znači da je došlo do sporazuma i sa njim samim, i sa dosadašnjim trenerom Olimpije, Jurjem Zdovcom oko financijskih uvjeta međusobnog razlaza.

Tomaž Berločnik, dosadašnji predsjednik Olimpije, kao i predsjednik Uprave slovenske nacionalne naftne kompanije Petrola, će prve dvije i pol godine obavljati funkciju predsjednika Cedevita Olimpije, a tada će tu dužnost preuzeti Emil Tedeschi, prvi čovjek Cedevite i predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Tedeschi ovom je prilikom izjavio:

“Zadovoljan sam i ponosan što su obje Skupštine potvrdile naše spajanje i što je konstitutivna Skupština protekla u prijateljskom, optimističnom i pozitivnom tonu. Sve što smo najavili prije mjesec dana se ostvarilo.”

Direktor kluba je Davor Užbinec, a sportski direktor legenda slovenske košarke Sani Bečirovič. Prvi igrač potvrđen za novog-starog člana rostera potvrđen je Edo Murič.

Naredne sezone Cedevita Olimpija će igrati Eurokup, a ždrijeb natjecanja je 12. srpnja u Barceloni.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

KK Cedevita Olimpija LjubljanaCedevitaKK OlimpijaSlaven RimacEmil TedeschiJurij ZdovcEdo Murić

Ostale Vijesti