Rimac najavio prvu promjenu u Cedeviti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.10.18. | 15:28

Hrvatski prvak igra derbi ABA lige u nedjelju.

Ovu nedjelju Košarkaški klub Cedevita igrat će derbi ABA lige u Domu sportova, gdje će dočekati Budućnost iz Podgorice.

ODIGRAJ Cedevita - Budućnost

Kao što je poznato od sredine ovog tjedna, Slaven Rimac preuzeo je funkciju trenera prve momčadi Zagrepčana od Španjolca Sita Alonsa, nakon što je vodio 'drugu momčad' koja je igrala samo hrvatsku ligu.

„Sigurno je da mi je startna pozicija nešto bolja nego kad preuzmeš momčad o kojoj ne znaš ništa. Koliko toliko poznajem igrače, neke sisteme smo igrali, neke nismo. Logično je da svaki trener ima svoju filozofiju ali nastavit ćemo na tragu stvari koje su se radile jer ne možeš puno promijeniti u ovako kratkom roku jer utakmice su svaka tri, četiri dana“, izjavio je Rimac za službene stranice kluba.

Prokomentirao je 43-godišnji trener i sljedećeg suparnika, trenutnog euroligaša, Budućnost.

„Sigurno da su odlična momčad, na ono od prošle sezone dovedena su pojačanja, ali sigurno je da još nisu na onoj razini na kojoj žele biti. Ali imaju sjajne individualce. No, nisu u ovom trenutku bitni oni nego mi sami sebi. Mi prvo moramo gledati sebe, posložiti sebe da bi mogli gledati nešto više“, rekao je nekadašnji trener Cibone.

Dobra stvar za hrvatskog prvaka je što će se za nedjeljni susret momčadi priključiti registrirani Toni Katić, koji je odigrao nekoliko odličnih partija u sastavu za hrvatsku ligu.

„Treba vidjeti u kojem smijeru klub želi ići, Veljko (Mršić, novi sportski direktor op.a.) i ja smo već neke stvari i analizirali. Nikad nije zahvalno u ovom dijelu sezone i zgusnutom rasporedu raditi neke ozbiljnije promjene. Ja se ne opterećujem time već mi je puno važnije da postignem homogenost ekipe. Mislim da ovi igrači imaju kvalitetu i nisu bez razloga sa nama, da vrijede i vjerujem da se možemo dići“, zaključio je novi trener prve momčadi Cedevite.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Slaven RimacToni KatićA1 liga

Ostale Vijesti