Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Riječki play seli u Belgiju: Napušta Škrljevo kako bi društvo pravio Vedranu Bosniću

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.10.21. | 17:25

Nakon manje od godinu dana na Kvarneru, Talijanski Hrvat je pronašao novi angažman

Stiže nam zanimljiva košarkaška vijest. Paolo Marinelli je novi igrač belgijskog Monsa! Tamo bi trebao mijenjati jednog od ozljeđenih igrača, no Paolo vjeruje da bi se u Belgiji mogao zadržati…

“Zadovoljan sam, trenučao su druga momčad belgijskog prvenstva, igraju i FIBA Cup. Idem tamo kao zamjena za jednog ozljeđenog igrača, ali razgovarao sam s trenerom i ako bude sve u redu vjerujem da ću ostati do kraja sezone”, izjavio je Marinelli po potpisu ugovora.

Inače, Paolo Marinelli je već deset godina poznato ime zaljubljenicima u domaću košarku. 26 godišnjak je započeo karijeru u dresu omladinskog pogona KK Jadrana, uslijedio je prelazak u Akademiju Vujčić gdje je odradio i svoj seniorski debi protiv Alkara u veljači 2012. Uskoro je postao standardan na poziciji playmakera u Splitu, igrao je i za Union Olimpiju, Cibonu i po zadnjem, u Adria Oil Škrljevu.

Ove sezone je solidan na parketu u sklopu Premijer lige. Protiv Cibone je upisao 21 poen, Alkaru je uvaljao 20, a Furniru 16, što je očito bilo dovoljno za odlazak u inozemstvo.

Mons je maleni gradić u Valoniji, a lokalni Belfius Mons-Hainaut je osnovan 1959. Godini. Nastupaju u dvorani koja prima 3700 mjesta, većinu europskih utakmica igraju u FIBA-inom Europskom kupu. Kako smo naglasili u naslovu, Monsov trener je Vedran Bosnić, trenutni izbornik reprezentacije BiH



Tagovi

Paolo MarinelliAdria Oil Škrljevo

Ostale Vijesti