Repeša: Bila je ovo pirova pobjeda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.12.15. | 10:57

Košarkaši Cedevite su sinoć u devetom kolu B skupine Eurolige upisali, kako je i trener Veljko Mršić nakon utakmice priznao - najslađi poraz u povijesti kluba.

Emporio Armani Milan pod vodstvom bivšeg trenera Cedevite Jasmina Repeše je u Zagrebu slavio sinoć sa 85:82, a s obzirom da je Cedevita u Milanu u četvrtom kolu pobijedila s devet poena razlike i ovakav joj je poraz bio dovoljan da prije posljednjeg kola prve faze Eurolige osigura prolazak u Top 16.

Senzacionalni uspjeh! Cedevita u šokantnoj utakmici osigurala Top 16 Eurolige

Mršić: Ovo je jedan od najslađih poraza u mojoj karijeri

Cedevitin junak utakmice: Igrao sam loše, htio sam se sam izvaditi iz igre, ali se dogodilo ono što je trener želio

Ovo je pirova pobjeda. Mi definitivno izgledamo bolje nego u prvoj fazi, no karakteristika koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu je da zbog malo kraće rotacije ne odigramo dva ista poluvremena“, rekao je trener Milana Jasmin Repeša, dodajući:

„U prvom poluvremenu smo dobro kontrolirali ritam, kontrolirali smo i skok, no u drugom smo imali manjak energije i pad koncentracije i to je rezultiralo s tim da su oni imali puno laganih koševa i prodora. Iskoristio bih priliku da čestitam Cedeviti na prolasku u drugi krug. Zaslužili su to i želim im da budu dobri i u drugom dijelu“, poručio je Repeša.

U redovima njegove momčadi hrvatski košarkaš Krunoslav Simon je ubacio 13 poena, zabilježio četiri skoka i sedam asistencija.

Šteta što smo propustili veliku šansu jer vodili smo do same završnice utakmice. Ja nisam bio onaj pravi. Promašio sam previše otvorenih šuteva. Na kraju čestitke Cedeviti. Apsolutno zasluženo prolaze u Top 16 i drago mi je zbog toga jer se radi o jednom hrvatskom klubu koji je prošao u daljnji tijek natjecanja u Euroligi nakon dugo godina“, poručio je Simon.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

košarkaKrunoslav SimonEuroligaOlimpia Milanoarmani milanoCedevitaJasmin Repeša

Ostale Vijesti