Rađa u Kući slavnih: Pogledajte njegov govor na svečanosti u Springfieldu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.09.18. | 09:35

Dino je četvrti Hrvat u Kući slavnih.

„Utakmice su bile puno lakše od ovoga, Larry, hvala ti. Članom Celticsa osjećam se od prvog dana kad sam došao u klub, jednom Celtic, zauvijek Celtic,“ rekao je Rađa na startu svog govora.

„Saznavši kako ću ući u Kuću slavnih plakao sam bez prestanka deset dana. Nisam mogao ljudima objasniti suzne oči. Tjedan dana sam morao šutjeti dok nije službeno objavljeno, ali bio sam još šokiraniji jer nisam pojma imao za nominaciju,“ otkrio je Rađa pa počeo zahvaljivati ljudima, koji su imali svoje prste u ovom uspjehu.

"Imao sam sreću da sam rođen u isto vrijeme kad i cijela fantastična generacija. Sjajni treneri radili  su sa mnom, od Slavka Trninića, Bože Maljkovića, Dude Ivkovića, Svetislava Pešića, Kreše Ćosića, kolege iz Kuće slavnih, Moka Slavnić i važno je spomenuti  - kondicijski trener Mirko Krolo.“

 

„Oni su najviše su utjecali na moju karijeru. U karijeri sam igrao za nekoliko nevjerojatnih momčadi. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987., Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti dečki s kojima sam igrao su bili nevjerojatni", zaključio je.

U svojoj bogatoj karijeri ima dvije srebrne olimpijske medalje, tri titule klupskog europskog prvaka, još šaku medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, brojna individualna priznanja, a to je samo dio impozante zbirke uspjeha radi kojih mu je sinoć u Springfieldu ukazana ova velika čast.

 

(foto: Action Images)

 


Tagovi

košarkaNBAKošarkaška kuća slavnihDino Rađa

Ostale Vijesti