Rađa otkrio ide li Hrvatska po Larkina

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.09.19. | 16:32

Može li hrvatska košarkaška reprezentacija napokon kvalitetno pokriti poziciju jedinice?

U subotu kasno navečer, kao i u nedjelju ujutro kao bomba je odjeknula vijest da je jedan od najboljih euroligaških igrača Shane Larkin otvoren za opciju igranja za hrvatsku reprezentaciju.

Nije trebalo dugo, oglasio se Dino Rađa, predsjednik stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku, također i neupitno prvo ime krovne hrvatske košarkaške organizacije.

Kako javlja 24sata, Rađa je potpuno odlučan da nijedan stranac, pa tako ni Larkin, ne zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Već ranije su on i Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, dali do znanja kako nijedan stranac neće igrati za Hrvatsku, jer je to „loše za razvoj hrvatske košarke“.

„Zar vam ja ličim na nekog tko iz dana u dan mijenja mišljenje? Više puta sam dao do znanja da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. Ne želi da u Hrvatskoj igraju 'Votsoni' i 'Džonsoni'. To je besmisleno.“, ubio je Rađa u startu nadu svakom tko se ponadao da bi Hrvatska mogla naći jako kvalitetno rješenje na deficitarnoj poziciji, na način na koji to često rade gotovo sve europske reprezentacije.

Tako je na tu priču stavljena točka prije nego nego se ''zavrtila“ i prije nego su navijačima hrvatske košarkaške reprezentacije narasle zazubice.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Dino RađaShane LarkinHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti