Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Prvog dana kvalifikacijskog turnira za odlazak u Tokio favoriti su upisali očekivane pobjede

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 22:52

Brazil razbio Tunis, Nijemci se mučili protiv Meksika

Okončan je prvi dan kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, favoriti su upisali očekivane pobjede, a najbolji dojam ostavio je Brazil. Momčad Ace Petrovića je bez većih problema nadigrala Tunis, konačni rezultat 83:57 jasno pokazuje dominaciju Brazilaca protiv slabašnih Tunižana. U drugom dvoboju Njemačka je uz dosta muke porazila Meksiko 82:76, s tim da je do pobjede došla u posljednjoj četvrtini.

Za Hrvatsku je naravno bilo važnije vidjeti što mogu Brazilci i Tunižani koji su s nama u istoj grupi. Nakon izjednačene prve četvrtine Brazilci su dodali gas i ostavili Tunižane bez šanse. Acinu momčad predvodio je Vitor Benite s 15 koševa, Anderson Varejao je ubacio 9 uz 8 skokova, a dvoznamenkasti su bili Hettsheimer s 11 i Meindl s 10 koševa.

Tunis su predvodili Marnaoui s 13 i Mejri s 12 koševa i 7 skokova.

U dvoboju skupine A Meksiko je dugo prijetio Njemačkoj, nezaustavljiv je bio Francisco Paco Cruz koji je utakmicu završio s 30 koševa. Meksikanci su vodili do posljednje četvrtine, ali Njemačka je uspjela posložiti obranu i preokrenuti na krilima razigravača Josihkoa Saiboua koji je ubacio 17 koševa. Pomogli su mi Obst s 11 i Bonga s 13 koševa.

Sutra će na parket Hrvatska, protivnik je Brazil u 20 sati. Nadamo se da će naši imati podršku s tribina jer je Brazil po mnogo čemu najteži protivnik na kvalifikacijama u Splitu.


Tagovi

Brazilbrazilska košarkaška reprezentacijaTunisNjemačkanjemačka košarkaška reprezentacijaMeksikoSplitHrvatskaHrvatska košarkaška reprezentacijaAleksandar Petrović

Ostale Vijesti