Problemi za košarkašku reprezentaciju - Petrović ostao bez centara!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.06.16. | 15:38

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u velikim problemima.

Veliki šok za Aleksandra Petrovića koji je praktično ostao bez dva centra – Justin Hamilton je otkazao nastup u reprezentaciji, a Josip Radošević se žali na ozljedu te će sutra biti poznato može li konkurirati za olimpijske kvalifikacije početkom srpnja u Torinu.

Hrvatska će tako put za Rio de Janeiro tražiti bez iti jednog naturaliziranog Amerikanca. Nakon što je Petrović otpisao dvojicu playmakera, Dontayea Drapera i Olivera Lafayettea, sada je iz konkurencije otpao Hamilton koji je nedavno uvršten u najbolju petorku ABA lige.

„Hamilton je dobio višegodišnji ugovor s NBA klubom pa do 7. srpnja, kada ugovor mora potpisati, mora ostati potpuno zdrav“, objasnio je Petrović te dodao kako Radoševića muči skočni zglob. Zbog iste je ozljede propustio i posljednjih nekoliko reprezentativnih okupljanja.

„Tijekom sutrašnjeg dana Radošević ima preglede kod dr. Bojanića i dr. Martinca na kojem će se utvrditi kakva je situacija, no nisam preveliki optimist po pitanju toga.“

Petrović je već ranije prekrižio Antu Žižića koji je bez dozvole nastupio na kampu u Trevisu te se tamo ozlijedio pa je Hrvatska ostala samo na jednom centru – Miri Bilanu. Petrović je već ranije treninzima priključio Filipa Kraljevića iz Zadra, a sada je poziv upućen i Darku Planiniću. On će se reprezentaciji priključiti već sutra.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Aleksandar PetrovićHrvatska košarkaška reprezentacijaJustin HamiltonLeon Radošević

Ostale Vijesti