Povremeni hrvatski reprezentativac i ljubimac zadarskih navijača otišao u Tursku

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 02.11.19. | 15:07

Novi klub za sjajnog finišera.

Ante Delaš ima novi klub - turski Samsunspor, objavila je agencija Ridl Basketball Agency, a prenosi Basketball.hr. Riječ je o momčadi koja igra TBL ligu (drugu ligu) i koja se s 0-3 nalazi na dnu poretka.

Stariji od braće Delaš (mlađi je Mario) karijeru je započeo je u matičnom Splitu čiji je dres nosio do 2010. godine. Nakon jedne sezone u Alkaru preselio je u Zadar u kojemu je izrastao u jednog od najboljih domaćih clutch igrača. Postao je pravi ljubimac navijača Zadra, a momčadi je donio čudesne pobjede protiv Partizana, Zagreba, Cibone ili Cedevite. Sve utakmice rješavao je u zadnjim sekundama.

Izvrsne igre u zadarskom dresu dovele su ga do Cedevite i hrvatske reprezentacije, da bi se 2015. vratio u Zadar. Sljedeću sezonu započeo je u belgiskom Belfius Mons-Hainautu da bi završnicu odradio u talijanskom drugoligašu Agropoliju. Iz Italije se preselio u Anwil kod hrvatskog trenera Igora Miličića gdje osvaja naslov prvaka Poljske. Ovu sezonu započeo je u rumunjskoj Steaui, a nastavit će je u Samsunsporu.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Ante Delaš

Ostale Vijesti