Potop! Srebrni juniori se sljedeće godine neće boriti za naslov prvaka Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.07.15. | 20:51

Hrvatska je ispala iz Divizije A Europskog U20 prvenstva. Danas su naši košarkaški izgubili od Rusije s 83:71.

Nije Hrvatska u Italiju došla s dobrom i talentiranom momčadi, ali je tek jedna pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva, porazi od Belgije i Velike Britanije te ispadanje u Diviziju B ipak neuspjeh.

On je tim veći jer ovo znači da naša srebrna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Grčkoj sljedeće godine neće moći jurišati na europsko zlato. Naime, FIBA ima nelogičan sustav po kojem jedna generacija određuje sljedećoj u kojem će rangu igrati. Tako će Arapović, Žižić, Slavica, Zubac, Mazalin, a nadamo se i Bender sljedeće godine natjecati u Diviziji B, daleko od borbe za medalje. Da kakvu-takvu utjehu možemo reći da bi se u sličnoj situaciji mogla naći i četvrta reprezentacija sa SP-a, Grčka, koja se trenutno nalazi na korak do ispadanja.

Što se današnje utakmice, Rusija ju je odlučila u drugoj četvrtini. Tada su otišli na dvoznamenkastu prednost koju su znali obraniti do kraja utakmice. Jedini dvoznamenkasti u našim redovima je bili su Jukić s 14 koševa i 6 skokova te Božić s 12 koševa (šut 5/15) i 8 skokova. Gulam je ubacio 9, Ćorić, Filipović i Perić po 8. Rusija sada ima dvije pobjede, baš kao i Velika Britanija i te će dvije reprezentacije iz grupe G u razigravanje za opstanak u Diviziji A. Bugarska i Hrvatska sutra igraju međusobnu utakmicu koja nikome ne može donijeti ništa.

Eurobasket U20, borba za četvrtfinale:

Francuska – Izrael 70:47
Belgija – Srbija 74:76
Španjolska – Litva 68:62
Češka – Turska 67:75
Njemačka – Ukrajina 61:52
Latvija – Italija

Eurobasket U20, borba za ostanak u Diviziji A:

Velika Britanija – Bugarska 77:51
Poljska – Bosna i Hercegovina 62:66
Rusija – Hrvatska 83:71
Slovenija – Grčka

(Foto: Fiba)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

europsko u20 prvenstvo u košarciHrvatska u20 košarkaška reprezentacijakošarka mladi

Ostale Vijesti