Popović: Uvijek sam volio igrati za reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.08.17. | 07:31

Vratio se u nacionalnu momčad nakon šest godina.

˝Imam milijun razloga za reći ne, zbog obitelji, godina, kluba, jer klub imam, ali došao sam jer volim doći i uvijek sam volio igrati za reprezentaciju. Mislim da svaki normalan sportaš tako razmišlja˝ - počeo je svoju izjavu Popović za HRT.

Reprezentaciji se priključio 2002. godine još kao član Zadra, a za Hrvatsku je odigrao pet EuroBasketa, jedne Olimpijske igre i jedno Svjetsko prvenstvo. Prošla je sezone u Španjolskoj bila jako dobra za njega, postao je najbolji strijelac EuroCupa u jednom trenutku, ali kasnije su ga prestigli Dubljević i Martinez. Prokomentirao je Pop i situaciju oko otkaza.

˝Momci koji su ovdje mogu nadomjestiti sve što imaju oni koji su otkazali. Mi koji smo tu borit ćemo se za postići što bolji rezultat˝ - govori Popović.

Marko ima 35 godina na leđima i jedan je od najiskusnijih i najstarijih igrača u reprezentaciji, a u posljednjim nastupima bio je kapetan. Sada će igrati s nekim mlađim igračima koji nisu ni blizu njegovog iskustva, ali imaju ogroman talent. Ipak, Popović govori kako tu nema nikakve razlike.

˝Nemam se pravo uzvišeno postavljati naspram nikoga. Imao sam i ja suigrače od 35 kad sam imao 20 koji su me treitrali sasvim normalno˝ - poručio je povratnik Popović koji je posljednjih dana imao temperaturu, ali ni to ga nije spriječilo da se pojavi na okupljanju.

Danas u Svetom Martinu na Muri počinju pripreme za EuroBasket koje će trajati mjesec dana, a s nekoliko veterana poput Žorića, Tomasa i Popovića dobili smo širinu koja je nedostajala prošlih godina.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaMarko Popović

Ostale Vijesti