Pogreška stoljeća: Odbili Dončića na probi i nazvali ga balavcem

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 10.12.18. | 15:59

A mogli su vrlo lako u svojim redovima imati danas jednu od najvećih europskih zvijezda NBA lige.

Mladi Slovenac Luka Dončić u ovom je trenu jedna od najvećih senzacija u NBA ligi. Igre koje ovaj 19-godišnjak pruža u rookie sezoni doista su senzacionalne i čini se kako su Dallas Mavericksi napravili pravi posao odabravši ga kao 3. pick drafta. No, nisu svi bili tolike sreće kada je Dončić u pitanju. 

Kada je imao svega 13 godina, dakle 2012. godine, bivši igrač Crvene Zvezde Marko Milićević otkrio je kako je tada odveo mladog talenta u Galatasaray, no reakcija turaka neugodno ga je iznenadila.

"Kada sam prijateljima u Galatasarayu odveo Luku, sina mog prijatelja Saše, pitali su me, što da rade s ovim balavcem?" priča Milićević u intervjuu za Telegraf i nastavlja:

"Rekao sam njegovom ocu Saši, "Daj Bože da ga ovi ne prime, odmah ga vodim u Real" i to kod mog dobrog prijatelja Alberta Herrerosa s kojim sam igrao. On je rekao da nikada u životu nije vidio talent kakav ima Luka. Dalje sve znamo što se i kako zbilo." 

Doista nevjerojatna pogreška turske momčadi. Dončić je već sa 17 godina postao nositelj igre u Realu, a prošle ih je sezone doveo do titule prvaka Europe, a usput je bio i MVP Eurolige. 

(foto: Reuters) 

 


Tagovi

NBAKK GalatasarayLuka Dončić

Ostale Vijesti