Pod Toranj dolazi Benfica: Cibosi love drugi krug nakon pet godina

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.11.15. | 11:41

Košarkaše Cibone večeras pred domaćim navijačima očekuje novi i vrlo važan ispit u četvrtom kolu FIBA-inog Europskog kupa.

'Vukovima' u goste stiže portugalska Benfica i bit će to susret za plasman u Top 32. 'Cibosi' 'hvataju' vizu za drugi krug ovog natjecanja, a protivnik je momčad koju su Zagrepčani svladali u prvom kolu u Lisabonu.

Benfica sada stiže u Zagreb i ako momčad Slavena Rimca uspije upisati i drugu pobjedu protiv Portugalaca, a drugu ukupnu u skupini B, osigurat će plasman među 32 najbolje momčadi u Europi. To bi joj donijelo još šest novih utakmica u Europi.

To je neugodna momčad jer na poziciji četvorke i beka ima jake igrače. Mogu zabiti dosta koševa i raditi probleme. Nisu neozbiljni, imaju u svom rosteru Cooka, koji je NBA igrač i morat ćemo od prve minute biti agresivni na njega kako bi smanjili njegove šuteve“, poručio je uoči utakmice Rimac, naglasivši:

Mislim da Benfica s obzirom na svoju igru, nije naviknula na agresivnu, grublju i čvrstu košarku, tako da ćemo nastojati koristiti veću rotaciju, a nadam se da ćemo se moći i defanzivno nametnuti“.

A postoji li dodatni pritisak?

Mislim da smo u prve tri utakmice napravili dobar posao za prolaz dalje“, zaključio je Rimac.

Važnosti utakmice svi su svjesni 'Pod Tornjem“.

Znamo što nam donosi. Možemo se plasirati u drugi krug, kojeg nam praktički otvara Benfica i znamo što nas očekuje. Napravit ćemo sve za pobjedu jer i Benfica ima svoju računicu“, istaknuo je Ante Žižić u najavi susreta.

Utakmica Cibone i Benfice u Draženovom domu počinje u 19 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

košarkaFIBA Europski kupCibona

Ostale Vijesti